SEGRE

SUCCESSOS INDONÈSIA

Tres centenars d'espanyols en el sisme de Lombok

Entre ells el jove de la Granja d’Escarp Jordi Valero || Un home viu encara va ser rescatat ahir d’entre la runa

Imatge d’equips de rescat en les seues maniobres de salvament.

Imatge d’equips de rescat en les seues maniobres de salvament.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ambaixada espanyola a Jakarta (Indonèsia) va anunciar ahir que gairebé 300 espanyols eren presents a l’àrea del sisme de Lombok, que va tenir lloc diumenge passat, i es preveu que puguin desallotjar-la a poc a poc. Entre ells es troba el jove de la Granja d’Escarp Jordi Valero.

De fet, en una nota de premsa, el ministeri va informar que l’Ambaixada i la Unitat d’Emergència Consular (UEC) “mantindran actius els seus protocols fins que confirmin la sortida de tots els espanyols que es troben a la zona i que s’hagin vist afectats pel terratrèmol”.

Mentrestant molts continuen dormint en els campaments instal·lats a l’aeroport i les platges de Lombok fins que siguin evacuats. De moment, uns 7.000 turistes han estat evacuats del popular arxipèlag de les illes Air, Meno i Trawangan, davant del litoral del nord-oest de Lombok, a prop de l’epicentre del terratrèmol.

Fins al moment s’han registrat més de 200 rèpliques del terratrèmol a la zona

Pel que fa a les tasques de recerca i salvament, ahir va ser rescatat un home de 26 anys amb vida d’entre la runa d’una mesquita esfondrada a Tanjung, on l’hospital va haver de ser desallotjat pel terratrèmol. També es va rescatar una jove de 23 anys a Pamenang, identificada com Nadia Revanale. Malgrat aquesta notícia positiva, el balanç de víctimes encara no ha estat tancat, ja que els equips de salvament continuen treballant en el rescat de cadàvers i possibles supervivents a la runa de llars de les zones afectades.

Així mateix, el terratrèmol també va causar dos víctimes mortals a Bali, l’aeroport del qual es troba obert per rebre ajuda i enviar turistes a casa seua.

D’altra banda, la Unió Europea va oferir assistència a Indonèsia en coordinació amb les ambaixades dels estats membres i va activar una oficina consular a l’aeroport de Lombok, des del qual s’ha evacuat 250 turistes.

L’ONG Save The Children va advertir ahir sobre el “gran impacte psicològic” que el terratrèmol causarà sobre els petits de la zona. Ara per ara s’han registrat 200 rèpliques del sisme.

tracking