SEGRE

CONSISTORIS POLÍTICA

L'oposició reprova Colau pel deteriorament i la inseguretat de Barcelona

Arran de la violència d’alguns top manta

Imatge d’arxiu de diversos venedors ambulants al barri de la Barceloneta.

Imatge d’arxiu de diversos venedors ambulants al barri de la Barceloneta.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comissió de Seguretat de l’ajuntament de Barcelona va reprovar ahir l’alcaldessa, Ada Colau, i li va demanar la dimissió com a responsable en la matèria amb els vots del PDeCAT, Cs, ERC, PSC, PP i el regidor no adscrit Gerard Ardanuy, que sumen majoria a la corporació municipal.

Els grups municipals del PDeCAT, ERC, Cs i PSC van forçar la convocatòria d’una comissió extraordinària pel “deteriorament” de Barcelona arran dels últims incidents amb els narcopisos i amb el top manta, després que un venedor ambulant agredís un turista estranger a la plaça Catalunya.

Aquesta és la tercera reprovació de l’oposició contra l’alcaldessa des del mes d’abril

El debat no es va centrar només en aquest succés en particular, sinó també en la situació de Barcelona, essencialment en relació amb la gestió del turisme, de la venda ambulant il·legal i la crisi dels narcopisos.

La comissió es va desenvolupar entre crítiques dels grups a la gestió del govern municipal, que ha representat l’alcaldessa accidental, Laia Ortiz, mentre que la CUP no va acudir al considerar que la reprovació, la tercera que rep Colau en el seu mandat, és una “escenificació” de l’oposició.

Des del PDeCAT, que és el grup principal de l’oposició, el regidor Raimond Blasi va acusar en aquest sentit Colau de no complir la seua responsabilitat com a responsable de seguretat des de la seua investidura i va assegurar que la ciutat es troba “en una situació de degradació constant”.

Així, la d’ahir és la tercera reprovació a l’alcaldessa, després de les recents, avalades també per majoria, per la seua gestió dels narcopisos a Ciutat Vella, el mes d’abril i a la qual tampoc no es va unir la CUP, i per les retallades en els pressupostos municipals, ocorregudes el mes de juliol passat.

tracking