SEGRE

TERRORISME JIHADISTA

Una cèl·lula volia atemptar a Lloret a través d'Andorra

Es tractava d’un grup “amb diners” connectat amb l’imam de Ripoll || Pretenien comprar armes per passar-les a Espanya

Imatge de Mohamed Houli després de ser detingut l’any passat.

Imatge de Mohamed Houli després de ser detingut l’any passat.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mohamed Houli, un dels presumptes terroristes empresonats arran dels atemptats de Barcelona i Cambrils, va sentir com tres membres de la cèl·lula van comentar que hi havia un altre grup a França que tenia pensat comprar armes, passar a Espanya des d’Andorra i atemptar a Lloret de Mar.

Houli, que va sobreviure a l’explosió que es va registrar a la casa d’Alcanar en la qual la cèl·lula preparava explosius i que va ser detingut després dels atacs del 17 d’agost, va manifestar a la presó que volia explicar una sèrie de coses que no havia explicat a la Policia i que ho feia perquè tenia “por per la seua família”.

Houli va escoltar que l’imam Es Satty tenia armes i explosius amagats al bosc de Ripoll

En la seua declaració, recollida en el sumari de la causa, va assenyalar que l’objectiu “principal” de la cèl·lula de Ripoll era la Sagrada Família però que havia escoltat que un altre grup pensava atacar Lloret de Mar.

Segons ell, Younes Abouyaaqoub –l’autor de l’atropellament mortal de les Rambles i abatut dies després pels Mossos– i Omar Hychami –que va ser abatut a Cambrils– van estar a casa seua després d’un viatge a Marsella i a París.

A Alcanar va sentir una conversa dels dos amb Youssef Aallaa –que va morir en l’explosió del xalet– sobre dos homes que feien viatges a França i a Bèlgica i que es movien molt amb l’imam de Ripoll, Abdelbaki Es Satty, considerat el cervell dels atemptats i també mort en l’explosió, que es va reunir entre el 2012 i el 2014 amb agents del CNI i de la Guàrdia Civil quan estava a la presó.

Segons va escoltar, aquests homes “eren els que manaven per ell”, eren “gent de diners” i els volien ajudar.

“Aquest grup era de França i tenien pensat passar a Espanya per Andorra, comprar armes i atemptar a Lloret de Mar. Volien atemptar contra l’ajuntament i la Policia”, va declarar. No en tenia més detalls, ni sabia si seria una acció coordinada amb la cèl·lula de Ripoll.

Una altra de les converses que Houla va sentir era que l’imam tindria armes i explosius amagats en zones forestals a prop de Ripoll.

tracking