SEGRE

Ryanair cancel·la uns 400 vols per la vaga

Uns 14.000 passatgers es veuran afectats a Espanya per l’aturada de pilots

Ryanair cancel·la uns 400 vols per la vaga de pilots

Ryanair cancel·la uns 400 vols per la vaga de pilotsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La companyia Ryanair ha cancel·lat uns 400 vols a tot Europa per la jornada de vaga convocada pels seus pilots a Alemanya, Irlanda, Bèlgica, Suècia i Holanda, va informar avui l’aerolínia irlandesa. A Alemanya, la vaga del sindicat de pilots Vereinigung Cockpit (VC) ha obligat a Ryanair a cancel·lar un total de 250 vols en fins deu aeroports alemanys, amb trastorns per a uns 42.000 passatgers.

A Bèlgica, la direcció de l’aerolínia manté les 104 cancel·lacions previstes per aquest divendres, amb 82 suspensions a l’aeroport de Charleroi, al sud de Brussel·les, i 22 a l’aeroport de Zaventem, que afectaran en total uns 14.000 passatgers. Aquest mateix nombre de viatgers es veuran afectats per l’aturada a Espanya, segons els sindicats de pilots convocants, que estimen que la mobilització ha causat trastorns a un total de 67.000 passatgers, si bé Ryanair situa aquesta xifra entorn dels 55.000.

A Suècia, l’aturada ha estat convocada per uns 40 pilots de Ryanair, aproximadament el 80 % dels contractats per l’aerolínia en aquest país nòrdic, i ha provocat la cancel·lació de 22 vols amb sortida i arribada a l’aeroport de Skavsta (al sud d’Estocolm).

A Irlanda, la mobilització de 24 hores de l’Associació de Pilots Irlandesos d’Aerolínies (Ialpa), la cinquena des del mes passat, ha provocat la cancel·lació "de només 20 vols amb origen o destinació" en aquest país, el 7 % de total, la qual cosa afecta uns 3.500 clients, segons un comunicat de Ryanair.

La Ialpa agrupa un centenar de pilots contractats directament per Ryanair en aquest país, mentre que la resta, uns 250 de contractats per agències o són autònoms, han acudit als seus llocs de treball amb normalitat, la qual cosa li permetrà operar avui uns 300 vols programats a Dublín, va afegir la companyia. Els pilots holandesos es van sumar a la mobilització ahir dijous, després que un jutjat d’Haarlem, als afores d’Amsterdam, desestimés una sol·licitud de Ryanair per frenar la seua vaga. Segons l’aerolínia, tots els vols programats per avui des de i cap a Holanda operaran amb normalitat.

La crida a la vaga dels pilots es produeix després de les aturades de tripulació de cabina dels passats 25 i 26 de juliol a Irlanda, Portugal, Itàlia, Espanya i Bèlgica.

Es tracta de la primera protesta conjunta que efectuen els pilots en la història de la companyia, a la qual reclamen avenços en les negociacions que mantenen des de principis d’aquest any sobre salaris i condicions laborals.

tracking