SEGRE

POLÍTICA CATALANA

Torra demana mesures a Cunillera per “expressions intolerables” de policies

Pregunta a la delegada del Govern espanyol què farà sobre aquest tema || La CUP reclama al conseller d’Interior “la contundència que es mereix” l’extrema dreta

La lleidatana Teresa Cunillera, ahir al costat del president, Quim Torra, al Palau de la Generalitat.

La lleidatana Teresa Cunillera, ahir al costat del president, Quim Torra, al Palau de la Generalitat.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, va enviar ahir una carta a la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, en què li demana traslladar a la Policia Nacional i a la Guàrdia Civil la seua preocupació davant d’“expressions intolerables de membres d’aquests cossos”, sobre les quals vol que adopti mesures.

A la carta, lamenta que hi hagi “determinats membres de les forces i cossos de seguretat de l’Estat que fent, a més, explícita aquesta condició, fins i tot, ridiculitzen agressions” a ciutadans.

Es refereix als insults denunciats pels diputats d’ERC Jenn Díaz i Josep Maria Jové que presumptament els va proferir un agent del Cos Nacional de Policia (CNP) a la Via Laietana de Barcelona i a un missatge de Twitter del secretari de la Unió d’Oficials de la Guàrdia Urbana “ridiculitzant i, el que és més greu, justificant” l’agressió al fotoperiodista Jordi Borràs.

La petició del president es produeix després de les agressions denunciades per diputats d’Esquerra

“Crec que compartiràs la meua preocupació per comentaris que, davant d’agressions com aquesta o davant d’altres actes que alteren la convivència ciutadana a Catalunya, responen d’una manera que, com a responsables públics, no hauríem de permetre”, li exposa. Torra també pregunta a Cunillera quines mesures disciplinàries es preveu prendre i les que ja han pres respecte al policia que presumptament va agredir Borràs a Barcelona.

D’altra banda, la diputada de la CUP Natàlia Sànchez va acusar la líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, de ser la “responsable ideològica” de les agressions que s’han produït contra el sobiranisme per les crides que ha fet la seua formació a treure els llaços grocs i l’altra simbologia independentista dels carrers de Catalunya. A més, la diputada cupaire es va adreçar al conseller d’Interior, Miquel Buch, perquè emprengui accions “amb la contundència que es mereixin” contra els grups d’extrema dreta.

D’altra banda, la defensa de Carles Puigdemont descarta que pugui ser jutjat a Espanya per delicte de rebel·lió, a l’assegurar que no ho preveu la legislació per a casos greus com aquells que se li imputen.

Esquerra descarta eleccions coincidint amb el judici de l’1-O La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, va rebutjar ahir la celebració d’eleccions a Catalunya coincidint amb el judici als líders independentistes empresonats sota la causa de l’1-O.

“No creiem que sigui un escenari oportú o plausible. Tot just fa molt poquet que vam poder recuperar les nostres institucions. Creiem que toca continuar la feina que estem fent. El Govern té molta feina”, va sentenciar al ser preguntada per possibles eleccions a la tardor.

Vilalta va instar també l’Estat espanyol a “explicar el pla que té per a Catalunya, si és que en té algun”. “A mi no em consta cap altre pla d’ERC que no sigui la República Catalana. Que expliquin ells el seu”, va comentar.

tracking