SEGRE

EUROPA IMMIGRACIÓ

Alemanya aposta per repartir migrants entre membres de la UE

Per no deixar “a l’estacada” països com Espanya o Itàlia, en la vigília de la reunió entre Sánchez i Merkel || Rescatades 269 persones a les costes espanyoles

Salvament Marítim i Guàrdia Civil traslladen els tripulants de dos pasteres rescatades.

Salvament Marítim i Guàrdia Civil traslladen els tripulants de dos pasteres rescatades.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Afers Exteriors alemany, el socialdemòcrata Heiko Maas, va apostar ahir per repartir els immigrants que arriben a les costes espanyoles, italianes o gregues entre els països europeus que estiguin disposats a acceptar-los i que els qui no vulguin participar en aquesta estratègia conjunta assumeixin responsabilitats en altres àmbits.

En vigílies que la cancellera alemanya, Angela Merkel, viatgi a Espanya per debatre amb Pedro Sánchez els grans temes de l’agenda europea, entre els quals les migracions, Maas va subratllar que és impossible pretendre que “els rescatats al Mediterrani són refugiats espanyols o italians”, perquè això “no funcionarà a llarg termini”. D’aquí la seua aposta per distribuir els que arriben a les costes europees “entre els països de la Unió Europea que estiguin preparats per acollir-los”.

“No podem deixar a l’estacada els països d’arribada, com Itàlia o Espanya, necessiten el nostre suport”, va reblar, en una entrevista al diari alemany Rhein-Neckar-Zeitung.

El ministre alemany va apostar per la solidaritat, però també va advertir que cal aconseguir que la política migratòria no divideixi Europa.

Per això, el ministre alemany va plantejar que els països europeus que no vulguin participar en una estratègia conjunta “assumeixin més responsabilitat en altres àrees, per exemple aportant finançament per combatre les causes profundes dels moviments migratoris o de refugiats o en altres assumptes europeus”.

L’agenda de la reunió d’aquest cap de setmana entre Angela Merkel i Pedro Sánchez està centrada en la política migratòria, un assumpte fonamental per als dos països i que coincideix amb l’entrada en vigor de l’acord subscrit entre els respectius ministeris de l’Interior, mitjançant el qual Alemanya pot tornar els immigrants interceptats a la seua frontera i registrats prèviament a Espanya com a sol·licitants d’asil.

Salvament Marítim va interceptar ahir set embarcacions amb un total de 269 persones a bord. En la mateixa jornada va constatar una mort i un desaparegut al mar.

tracking