SEGRE

POLÍTICA

Trapero demana que no es faci "ús públic" de la seua imatge en els actes del 17A

Coincidint amb el primer aniversari dels atemptats a Barcelona i Cambrils

Trapero demana que no es faci

Trapero demana que no es faci "ús públic" de la seua imatge en els actes del 17AEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El major dels Mossos d’Esquadra Josep Lluís Trapero ha expressat la seua voluntat que "no es faci un ús públic de la seua imatge" en l’acte d’homenatge a les víctimes dels atemptats gihadistes de l’any passat a Catalunya ni en "altres amb reivindicacions polítiques" previstos per al 17 d’agost.

Coincidint amb el primer aniversari dels atemptats a Barcelona i Cambrils (Tarragona), la capital catalana acollirà divendres vinent un acte institucional en memòria de les víctimes, amb la presència del Rei, entre altres autoritats.

A la tarda, l’ANC i Òmnium Cultural celebraran un altre acte, davant de la presó de Lledoners, que s’havia de convertir en un homenatge a l’exconseller de Interior Joaquim Forn -en presó preventiva-, a Josep Lluís Trapero -sotmès també al procés judicial per l’1-O- i als cossos d’emergències i els Mossos per la seua actuació el 17 A.

Tanmateix, en un comunicat, "davant de les diferents iniciatives que estan apareixent en els últims dies que proposen d’utilitzar la imatge" de Trapero durant l’acte del 17 A a Barcelona, els Mossos han demanat a la ciutadania que "no se sumi a aquestes iniciatives amb què es pretén reconèixer la tasca del major al capdavant dels Mossos d’Esquadra durant els atemptats".

"El cos de Mossos d’Esquadra demana que es mantingui al marge de debats polítics als Mossos i a Trapero més important aprofitant aquests actes d’homenatge a les víctimes dels atemptats", afegeix el comunicat.

Els Mossos aclareixen que aquesta és una petició formulada pel mateix Trapero, que ha comunicat a la Prefectura la seua voluntat que no es faci un ús públic de la seua imatge en aquest esdeveniment on el protagonisme i el reconeixement ha de ser per a les víctimes, ni tampoc en altres amb reivindicacions polítiques".

El cos dels Mossos "agraeix les mostres d’agraïment que està rebent de la ciutadania pel treball" fet, juntament amb cossos d’emergències, després dels atemptats terroristes de l’any passat

tracking