SEGRE

SUCCESSOS INTERNACIONAL

Un tiroteig en una ciutat canadenca acaba amb quatre persones mortes

La policia deté un sospitós de l’atac, que es troba ferit de gravetat || Dos de les víctimes són agents de la llei i s’investiguen les causes del succés

Vista d’un camió blindat de la policia a Toronto (Canadà).

Vista d’un camió blindat de la policia a Toronto (Canadà).EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys quatre persones van morir ahir en el tiroteig que va tenir lloc a la localitat canadenca de Fredericton. Dos d’aquestes persones eren agents de la policia local, segons van informar fonts policials.

Els trets es van iniciar cap a les 7.15 hora local (10.15 GMT) d’ahir i el tiroteig va continuar durant prop d’una hora. A aquella mateixa hora, la Policia de Fredericton va sol·licitar, a través de Twitter, que el públic evités Brookside Drive, un dels principals carrers de la ciutat, que és la capital de la província de Nova Brunswick i a l’àrea metropolitana del qual viuen poc més de 100.000 persones.

Pel que sembla, el tirador va disparar amb un rifle des d’una finestra contra les persones que eren al carrer

Testimonis del tiroteig, en declaracions a la radiotelevisió pública canadenca CBC, van afirmar que l’incident es va produir en un complex d’apartaments i que pel que sembla una persona va disparar des d’una finestra amb un rifle o un fusell. Els mateixos testimonis van assenyalar que havien vist dos agents de policia abatuts i que un tercer cos semblava el d’un civil.

La Policia va informar, poc abans que confirmessin que les víctimes eren agents de la policia, que van capturar un sospitós en relació amb el tiroteig i que la situació estava “controlada”.

“En aquest moment podem confirmar que tenim un sospitós sota custòdia”, van anunciar els agents. “Podem confirmar que el sospitós està sent tractat per lesions greus relacionades amb aquest incident de trets del matí”, van afegir.

Segons el comunicat a Twitter, els agents van afirmar que “no hi ha més amenaces per al públic i ja no són necessaris els bloquejos” i van assenyalar que s’investigaven les causes del succés. Malgrat això, els bombers van aconsellar als veïns “quedar-se a les seues cases i negocis”

A Twitter, el primer ministre canadenc, Justin Trudeau, va dir que els fets de Fredericton “són terribles” i que el Govern està “seguint la situació”.

Lewis Ludlow, de 26 anys, pensava perpetrar un atac amb una furgoneta davant la botiga Disney Store d’aquesta artèria comercial, als voltants del museu de cera de la capital britànica Madame Tussauds o bé a prop de la catedral de Sant Pau. Ludlow va començar a traçar els seus plans després que la policia el detingués al febrer a l’aeroport de Heathrow quan anava a embarcar-se en un vol a les Filipines.

El jove britànic, que serà sentenciat el 2 de novembre, va negar davant del tribunal penal d’Old Bailey que en el seu viatge a les Filipines tingués propòsits relacionats amb el terrorisme, encara que sí que va admetre un altre càrrec per haver recaptat fons per a Estat Islàmic (EI).

Un jihadista britànic va planejar un atemptat terrorista a LondresUn britànic que va jurar adhesió al grup jihadista Estat Islàmic (EI) es va declarar ahir culpable davant d’un jutge d’haver planejat un atemptat terrorista al cèntric carrer de Londres Oxford Street.

tracking