SEGRE

TRIBUNALS

El jutge de Tándem aixeca el secret de 3 peces, inclosa la del marit d’Ana Rosa

El jutge de Tándem aixeca el secret de 3 peces, inclosa la del marit d'Ana Rosa

El jutge de Tándem aixeca el secret de 3 peces, inclosa la del marit d'Ana RosaEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge de la Audiencia Nacional Diego d’Egea ha ordenat aixecar el secret de tres peces del denominat Cas Tàndem, el qual principal investigat és el comissari jubilat José Villarejo, inclosa la que s’investiga l’empresari Juan Muñoz, marit de la periodista Ana Rosa Quintana.

Segons han informat fonts jurídiques, l’aixecament del secret no serà efectiu fins la primera setmana de setembre i afecta en concret les peces "King", "Land" i "Pintor".

El jutge va obrir aquesta última, la número 6, a començaments d’aquest mes amb la detenció de Juan Muñoz, del seu germà i de dos advocats, als quals va prendre declaració i va deixar en llibertat, investigats per contractar suposadament els serveis de l’excomissari per a un xantatge.

De Egea va prendre la decisió d’aixecar el secret de "Pintor" a petició de la Fiscalia Anticorrupció que, tanmateix, es va oposar en els altres dos casos, segons les fonts.

La decisió del jutge també afecta la peça "King", sobre l’"informe King", una investigació per treure els draps bruts d’un fill del dictador de Guinea Equatorial, Teodoro Obiang, encarregada a l’excomissari per un enemic polític d’aquest país.

L’altra és "Land", en la que s’investiga la participació de Villarejo en la guerra familiar dels Cereceda, promotors de la luxosa urbanització de La Finca.

En relació amb aquesta, el jutge va arxivar la causa per als clients de Villarejo a finals de juliol, si bé va decidir mantenir la investigació sobre aquests fets respecte de Villarejo i de l’advocat Rafael Redondo, els únics que segueixen a presó per aquesta causa des del mes de novembre passat.

Amb aquesta decisió, són quatre les peces sobre les quals s’ha ordenat l’aixecament del secret ja que el jutge ja va acordar aquesta mesura anteriorment per a "Iron", la part de la investigació que sobre un encàrrec al bufet Herrero Associats i que el jutge també va arxivar pel que fa als clients del comissari jubilat.

D’aquesta forma, només quedaria sota secret la peça "Big", en la qual investiga l’excomissari Enrique García Castaño, suposada mà dreta de Villarejo, per ajudar-lo a aconseguir informació confidencial; i "Carol", sobre una conversa de Villarejo amb l’amiga de Juan Carlos I Corinna zu Sayn-Wittgenstein sobre el patrimoni de l’excap de l’Estat i que es va filtrar en dos mitjans digitals.

tracking