SEGRE

POLÍTICA PROCÉS

Lleida canta a Lledoners per la llibertat dels presos

L’ANC xifra en un miler els lleidatans que van participar-hi || Es van desplaçar en quatre autocars i en cotxes particulars

De Lleida van sortir tres autocars de cantaires i de Mollerussa, un altre.

De Lleida van sortir tres autocars de cantaires i de Mollerussa, un altre.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al voltant d’un miler de lleidatans van cantar ahir davant de la presó de Lledoners per la llibertat dels presos i el retorn dels exiliats, segons la coordinadora de l’assemblea territorial de l’ANC de Lleida, Rosa Burrell. Convocats per l’Assemblea, Òmnium i Cantaires de Ponent, es van desplaçar fins a Lledoners en tres autocars des de la capital del Segrià i un altre des de Mollerussa, així com desenes de vehicles particulars.

Burrell va explicar que van iniciar la cantada que cada diumenge s’efectua davant el presidi on estan empresonats Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Joaquim Forn, Josep Rull i Jordi Turull. Burrell va assenyalar que tenen previst repetir l’experiència davant les presons de Figueres (on hi ha reclosa Dolors Bassa) i el Catllar (Carme Forcadell). Precisament, l’expresident de l’ANC Jordi Sànchez i el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, van complir ahir 300 dies a la presó i van llançar missatges d’ànim al sobiranisme i d’agraïment per les mobilitzacions i les mostres de suport que han rebut per reclamar la seua llibertat. Cuixart afirma en una carta als socis d’Òmnium que ara l’independentisme necessita “enriquir lideratges i assolir els grans consensos que tants resultats han donat sempre”. Defineix el seu pròxim judici com “un cas únic de repressió ideològica i cultural dins de la Unió Europea” i apunta que la seua actitud llavors haurà de ser d’“acusar l’Estat de vulneració flagrant dels drets fonamentals”.

“No hi ha condemna que em doblegui” Sànchez va tuitejar “300 dies sense la meua família, 300 dies de vergonya d’un Estat, 300 dies de dignitat de tanta gent al carrer demanant llibertat i democràcia. Gràcies per no oblidar-nos! Llum als ulls i força al braç!”. Cuixart va remarcar que, tot i la “repressió” sobre l’independentisme, “no només podem vèncer sinó que estem vencent”. “Ja fa mesos que no hi ha condemna que em doblegui”, va afegir.

tracking