SEGRE

CATALUNYA POLÍTICA

Cs denuncia Torrent a la Fiscalia per admetre la moció de la CUP

Veu prevaricació al validar la declaració del 9-N del 2015 || El president del Parlament acusa la formació de “tenir un problema amb la democràcia”

Els cantaires van tornar a donar-se cita ahir a Lleida per demanar l’alliberament dels presos.

Els cantaires van tornar a donar-se cita ahir a Lleida per demanar l’alliberament dels presos.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ciutadans va presentar divendres una “denúncia penal” a la Fiscalia contra el president del Parlament, Roger Torrent, i la resta de representants de Junts per Catalunya i ERC a la Mesa, per un presumpte “delicte de prevaricació”, a l’haver permès l’admissió a tràmit d’una moció “rupturista” de la CUP. Així ho va anunciar el portaveu parlamentari de Ciutadans, Carlos Carrizosa, després que el passat 26 de juny la Mesa del Parlament admetés a tràmit una moció de la CUP en la qual es demanava reafirmar la validesa de la declaració independentista del 9 de novembre del 2015, que afirmava que les lleis i mocions que aprovi la cambra catalana prevalen respecte a les sentències del Tribunal Constitucional (TC). Dies després, concretament el 2 de juliol, la Mesa va rebutjar les peticions de reconsideració de Ciutadans, PSC i Partit Popular a l’admissió a tràmit de la moció de la CUP, aprovada a l’últim ple celebrat al Parlament.

La denúncia contra Torrent i els altres tres membres de la Mesa que van votar a favor de l’admissió a tràmit de la moció –Josep Costa i Eusebi Campdepadrós (Junts per Catalunya) i Adriana Delgado (Esquerra Republicana)– es va presentar divendres a la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Per la seua banda, Torrent va acusar Ciutadans de perseguir el debat polític i de tenir un problema amb la democràcia. El president de la Generalitat, Quim Torra, va mostrar suport als membres de la Mesa del Parlament denunciats per Ciutadans afirmant que el Parlament és on rau la sobirania del poble de Catalunya.

Aquesta polèmica transcorre en un moment en el qual la CUP ha augmentat temporalment la quota als homes militants del partit per sufragar part del cost de contractar durant sis mesos una persona que elabori un protocol per actuar davant d’agressions masclistes a l’organització, així com establir eines de conscienciació i sensibilització. Així ho va explicar la portaveu del Secretariat Nacional de la CUP, Laia Estrada, que va concretar que la quota s’ha augmentat en 75 cèntims a tots els militants homes.

tracking