SEGRE

POLÍTICA IMMIGRACIÓ

El Govern central diu ara que Espanya no és un port segur, per llunyà, per a l''Aquarius'

Amb 141 immigrants a bord, la nau de salvament busca on desembarcar || Barcelona, les ciutats italianes Nàpols i Palerm, i la francesa Sète ofereixen els seus molls per al vaixell i els passatgers

Imatge de migrants amb membres de l’equip de Metges sense Fronteres.

Imatge de migrants amb membres de l’equip de Metges sense Fronteres.MÉDICOS SIN FRONTERAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern de Pedro Sánchez va afirmar ahir que “Espanya no és el port més segur” perquè desembarquin els 141 immigrants i refugiats que van a bord de l’Aquarius, el vaixell operat per SOS Mediterranée i Metges sense Fronteres (MSF). Segons fonts de la Moncloa, el motiu és que Espanya “no és el port més pròxim” i així ho estableix “el dret internacional”. Tanmateix, fa un mes va desembarcar a València. Malgrat tot, l’executiu encara no ha decidit si obre o no les portes i està a l’espera per si “un altre país pren la iniciativa”.

En aquest sentit, la tinenta d’alcalde Barcelona i alcaldessa accidental, Laia Ortiz, va oferir també ahir Barcelona com a port on atracar l’Aquarius i rebre els migrants. Així mateix, Ortiz va recalcar la importància de donar un permís de treball a aquestes persones i va dir que acollir és “defensar el dret a la vida”. El port francès de Sète també es va oferir ahir a acollir els migrants del vaixell, de la mateixa manera que Nàpols i Palerm, després de la negativa del govern italià.

Per la seua part, el president de Metges sense Fronteres a Espanya (MSF), David Noguera, va alertar que la situació actual de l’Aquarius és “pitjor” que fa un mes, en la seua arribada a València. Després del rebuig d’Itàlia, Malta i Espanya, el vaixell busca un port segur en el qual desembarcar. El doctor de bord d’MSF, David Beversluis, va explicar que els immigrants es troben “estables” i que l’embarcació compta amb menjar i subministraments mèdics per a dos setmanes. D’altra banda, el portaveu del Partit Popular al Senat, Ignacio Cosidó, va assegurar ahir que Pedro Sánchez ha generat “una crisi sense precedents en matèria d’immigració”, i li va exigir suspendre les vacances per visitar Algesires i conèixer la dimensió del problema.

tracking