SEGRE

VIOLÈNCIA TERRORISME

Forn tampoc vol ser homenatjat als actes pels atemptats del 17-A

La CUP estudia fer una acció “paral·lela”

Forn no vol ser homenatjat el 17A i demana de centrar-se en les víctimes

Forn no vol ser homenatjat el 17A i demana de centrar-se en les víctimesEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exconseller d’Interior Joaquim Forn, en presó preventiva pel delicte de rebel·lió per l’1 d’octubre passat, no vol que se li brindi cap homenatge per la seua gestió durant els atemptats de l’estiu passat, ja que creu que el protagonisme ha de recaure en les víctimes, els cossos de seguretat i els equips d’emergències.

Així ho va assegurar l’esposa de Forn, Laura Masvidal, que va precisar que l’exconseller agraeix l’“espontaneïtat” de la gent, després que les plataformes sobiranistes hagin convocat actes d’homenatge per a l’extitular d’Interior de cara a divendres que ve, quan es commemorarà el primer aniversari dels atemptats del 17-A. El president de la Generalitat, Quim Torra, assistirà a la concentració convocada per l’ANC al davant de la presó de Lledoners, on hi ha els presos sobiranistes.

Al seu torn, l’ANC va anunciar que no assistirà als actes oficials de commemoració dels atemptats del 17-A a Barcelona per la presència del rei Felip VI. Així ho va decidir l’entitat, que ha mostrat la seua postura amb el rebuig de la presidenta, Elisenda Paluzie, de la invitació per anar a l’homenatge a les víctimes que li havia fet arribar l’alcaldessa, Ada Colau. D’altra banda, la CUP podria acabar organitzant i participant en un homenatge a les víctimes dels atemptats del 17 d’agost “paral·lel” a l’oficial que se celebrarà a Barcelona, segons va assenyalar la portaveu del secretariat nacional de la formació, Laia Estrada.

Al seu torn, la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, va vaticinar que l’independentisme intentarà boicotejar la presència de Felip VI i va lamentar que el president del Govern, Pedro Sánchez, “sigui l’únic que no ho vegi”.

tracking