SEGRE

Almenys una trentena de persones han mort després de l'ensorrament d'un pont a Gènova

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys trenta persones han mort després de l’ensorrament d’un pont a la ciutat italiana de Gènova (nord-oest), segons va confirmar el ministre de l’Interior italià, Matteo Salvini, que va indicar que es tracta del balanç provisional. "Per desgràcia hi ha una trentena de de morts i diversos ferits en greus condicions", ha afirmat Salvini, en declaracions als mitjans. L’ensorrament d’aquest viaducte es va produir entorn de les 12.00 locals (10.00 GMT), quan un tram del pont Morandi, de 1.182 metres de longitud i una altura de 90 metres, es va ensorrar, sepultant sota la runa diversos vehicles.

A la zona del sinistre hi ha diversos equips de bombers, de protecció civil, de la policia municipal i personal sanitari que treballen per retirar la runa i treure les persones vives que hagin pogut quedar atrapades. Hi ha a més 13 ferits greus que han estat traslladats a hospitals propers, segons els mitjans italians.

El Govern italià està seguint amb atenció l’evolució de la situació i aquesta tarda està previst que arribi a la ciutat el primer ministre, Giuseppe Conte, per reunir-se amb les autoritats locals. El pont transcorre sobre una zona urbana en la qual hi ha centres comercials, edificis residencials i àrees industrials.

La delegació del Govern a la regió de Ligúria, a la qual pertany Gènova, ha informat a Twitter que s’han desallotjat de les cases veïnes unes cinquanta persones, i s’ha tancat el subministrament de gas i electricitat.

Les causes de l’ensorrament es desconeixen de moment i en les pròximes hores s’obrirà una investigació per aclarir el succeït. Ara per ara, la concessionària Austostrade per a Italia, filial d’Atlantia, ha informat en un comunicat que estava treballant en aquesta zona per consolidar el paviment del viaducte. "Tal com estava previst, s’havia instal·lat un pont grua per permetre el desenvolupament d’activitats de manteniment. Els treballs i l’estat del pont estaven subjectes a la constant observació" de les autoritats locals, ha indicat la companyia.

L'ensorrament d'un pont d'una autopista a Gènova causa

L'ensorrament d'un pont d'una autopista a Gènova causa "desenes de morts"Polizia di Stato

Es desploma el pont d'una autopista a Gènova

Es desploma el pont d'una autopista a GènovaVigili del Fuoco

L'ensorrament d'un pont d'una autopista a Gènova causa

L'ensorrament d'un pont d'una autopista a Gènova causa "desenes de morts"EFE

L'ensorrL'ensorrament d'un pont d'una autopista a Gènova causa

L'ensorrament d'un pont d'una autopista a Gènova causa "desenes de morts"EFE

tracking