SEGRE

DELICTES TRIBUNALS

Villarejo va facturar amb societats pantalla 5,5 milions

El jutge refusa la llibertat de l’excomissari || Aixeca el secret de tres peces, inclosa la del marit d’Ana Rosa Quintana

Imatge d’arxiu de José Manuel Villarejo.

Imatge d’arxiu de José Manuel Villarejo.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les societats instrumentals creades per la mà dreta del comissari jubilat José Manuel Villarejo, Rafael Redondo, van ajudar a canalitzar capitals “de presumpte origen criminal per realitzar inversions i despesa a Espanya i a l’estranger, i haurien facturat 5,5 milions d’euros”, segons les investigacions del cas Tàndem. Per aquesta raó, el jutge de l’Audiència Nacional Diego de Egea va tornar ahir a rebutjar la posada el llibertat del comissari jubilat José Manuel Villajero, investigat per suborn i revelació de secrets, entre altres delictes.

El magistrat va entendre que “es continuen presentant els pressupostos” legals per mantenir-lo en presó preventiva, on s’està des del passat 5 de novembre. Al seu soci, l’advocat Rafael Redondo, se li va donar un termini de set dies per dipositar una fiança d’un milió d’euros que li permeti eludir la mesura preventiva.

Queden encara en secret dos peces més del ‘cas Tàndem’ de José Manuel Villarejo

D’altra banda, el jutge de l’Audiència Nacional també va aixecar ahir el secret de tres peces del cas Tàndem, el principal investigat del qual és el comissari jubilat. Les peces aixecades són King, Land i Pintor, inclosa la que s’investiga l’empresari Juan Muñoz, marit de la periodista Ana Rosa Quintana. Aquest aixecament no serà efectiu fins a la primera setmana del mes de setembre. D’aquesta forma, només quedaria sota secret la peça Big, en la qual s’investiga l’excomissari Enrique García Castaño, suposada mà dreta de Villarejo, per ajudar-lo a aconseguir informació confidencial, i Carol, sobre una conversa de l’excomissari amb l’amiga de Joan Carles I, Corinna zu Sayn-Wittgenstein, sobre el patrimoni del monarca.

Així mateix, el magistrat va afegir que Villarejo va ser clau en el desenvolupament d’una organització que portava a terme informes de consultoria, intel·ligència i vigilància. D’aquí, a més, van rebre fons dels clients com a contraprestació, diners que haurien pogut tenir un recorregut il·lícit després de diverses operacions bancàries a l’Uruguai o Panamà.

tracking