SEGRE

POLÍTICA COMPTES PÚBLICS

Donald Trump aprova un pressupost rècord per a Defensa

El Pentàgon comptarà l’any que ve amb 716.000 milions

Donald Trump.

Donald Trump.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels Estats Units, Donald Trump, va aprovar ahir un pressupost de 716.000 milions de dòlars per a la defensa del país en l’exercici del pròxim 2019. Aquesta xifra és un pressupost rècord per al Pentàgon i supera en 16.000 milions el de l’any actual. La partida pressupostària inclou 617.000 milions de dòlars per a operacions bàsiques, uns 69.000 per a missions a l’exterior com Síria i l’Afganistan, així com uns 22.000 per a un programa de míssils nuclears. Així mateix, preveu una pujada salarial per a les Forces Armades del 2,6 per cent, i la contractació de 4.000 nous soldats.

El president va explicar al seu discurs durant l’acte de firma del pressupost, que va comptar amb militars, a Fort Drum (Nova York): “Tenim 716.000 milions per entregar-vos els millors avions, els millors vaixells, els millors tancs i míssils en qualsevol lloc de la Terra. Ningú els fa com nosaltres.” També va afegir que reemplaçaran “els vells tancs, els vells avions i naus, amb la tecnologia més avançada i letal que s’ha desenvolupat mai. I, amb sort, serem tan forts que mai haurem d’utilitzar-la. Però si alguna vegada ho féssim, ningú tindria ni una oportunitat”.

D’altra banda, Trump va anomenar ahir “gossa” la seua exassessora de la Casa Blanca Omarosa Manigault Newman, per gravar les converses que van mantenir. “Bona feina del general [John] Kelly per haver acomiadat ràpidament aquesta gossa”, va escriure Trump al seu compte oficial de Twitter. Manigault va ser cessada del seu càrrec a la Casa Blanca el mes de desembre passat pel cap de Gabinet, John Kelly.

tracking