SEGRE

TRIBUNALS

Llarena demana empara al CGPJ per la demanda civil presentada per Puigdemont

La primera sala del Jutjat de Primera Instància francòfon de Brussel·les va acordar citar per al pròxim 4 de setembre al jutge del suprem, que no acudirà

El jutge Llarena

Puigdemont i els exconsellers a Bèlgica demanden a LlarenaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge Pablo Llarena ha demanat empara davant del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) per la demanda civil interposada a Bèlgica per l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i els seus exconsellers pròfugs de la Justícia espanyola.

Puigdemont va denunciar la forma en què el jutge està realitzat la investigació. En concret, afirma que la instrucció de Llarena "vulnera el nostre dret a un jutge imparcial i independent, a un procediment judicial equitatiu i a la presumpció d’innocència", i ha demandat el magistrat a Bèlgica en entendre que la Justícia d’aquest país és competent per ser el lloc en el qual resideix.

La primera sala del Jutjat de Primera Instància francòfon de Brussel·les va acordar citar per al pròxim 4 de setembre a Llarena, que no acudirà i demana empara al CGPJ.

En el text de la seua petició, avançat per 'L’Espanyol’, Llarena adverteix del "risc" que aquesta demanda suposa "per a la integritat de la jurisdicció espanyola", i afirma que la reclamació dels processats a Bèlgica "suposaria un atac planificat a les condicions d’independència en les quals desenvolupo la meua tasca", estima Llarena.

La Comissió Permanent del Consell té previst analitzar l’escrit de Pablo Llarena dijous.

tracking