SEGRE

TRIBUNALS

Un tribunal turc allibera el president d’Amnistia Internacional a Turquia

Empresonat des de fa catorze mesos per suposats vincles colpistes

Un tribunal turc allibera el president d'Amnistia Internacional a Turquia

Un tribunal turc allibera el president d'Amnistia Internacional a TurquiaEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un tribunal d’Istanbul va decretar llibertat amb càrrecs per al president de la branca turca d’Amnistia Internacional (AI), Taner Kiliç, empresonat des de fa catorze mesos per suposats vincles colpistes.

Kiliç va ser detingut per la seua presumpta relació amb la confraria del predicador islamista Fethullah Gülen, a qui el Govern turc responsabilitza del fallit cop d’Estat de 2016.

"Estem molt contents amb aquesta notícia. Ens ha comportat més d’un any de campanya i lluita per arribar fins aquí; sembla que Taner Kiliç serà alliberat", va dir Kumi Naidoo, nou secretari general d’AI, en un comunicat publicat per l’entitat.

"Mentre ens delectem per la decisió, les nostres celebracions començaran quan estigui sa i estalvi a casa seua, en braços de la seua esposa i filles," va afegir.

"Esperem que l’alliberin aquesta nit", va comentar en el seu compte de Twitter Andrew Gardner, portaveu d’AI a Turquia.

Encara que un tribunal d’Istanbul va decretar el febrer passat la seua posada en llibertat amb càrrecs, el fiscal del cas va demanar que es mantingués en presó preventiva Kiliç i el seu arrest es va renovar sense donar-li temps a trepitjar el carrer.

La principal prova inculpatòria contra Kiliç, segons l’acusació, era la sospita que el seu telèfon mòbil tenia instal·lat Bylock, un programa de missatgeria xifrada que suposadament va ser desenvolupat per a les comunicacions de la confraria gülenista.

Tanmateix, la Fiscalia turca va reconèixer el desembre passat que, a causa de l’ús d’altres aplicacions, almenys 11.000 persones es connectaven a Bylock sense saber-ho, per la qual cosa va ordenar posar en llibertat uns mil sospitosos, però no Kiliç.

tracking