SEGRE

El PP puja per primera vegada des del 2016 i el PSOE reforça el seu lideratge

El líder del PP, Pablo Casado.

El PP puja per primera vegada des del 2016 i el PSOE reforça el seu lideratgeEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PP ha pujat per primera vegada en estimació de vot des de novembre del 2016, segons el baròmetre que publica aquest dijous eldiario.es, que revela un repunt del partit de Pablo Casado d’1,3 punts fins arribar al 25,5 % i que constata també el reforç del lideratge del PSOE, amb un 28 % dels sufragis. Segons el baròmetre que elabora mensualment Celeste-Tel, els socialistes mantenen el lideratge després de la moció de censura, encara que per sota de l’estimació del CIS.

Ciutadans baixa 1,2 punts (19,4 %), amb la qual cosa encadena quatre mesos consecutius de baixada en la seua intenció de vot, segons els baròmetres que publica aquest digital, i Podemos es queda amb el 17,3 % dels sufragis.

La projecció d’escons, segons el baròmetre, confirma una lleu recuperació del bipartidisme des de la moció de censura i un empat tècnic entre l’esquerra i la dreta parlamentària, exclosos els partits nacionalistes.

PSOE i Unidos Podemos sumarien entre 159 i 167 diputats al Congrés, segons aquesta estimació. PP i Ciutadans, entre 159 i 164.

L’enquesta està realitzada en els primers cinc dies laborals del mes d’agost, amb 1.100 entrevistes telefòniques entre persones amb dret a vot; el marge d’error és del 3,1 %.

tracking