SEGRE

Zoido: "La coordinació entre efectius policials el 17A va ser 'molt bona'"

L'exmiL'exministre del Interior Juan Ignacio Zoidonistre del Interior Juan Ignacio Zoido

Zoido: "La coordinació entre efectius policials el 17A va ser 'molt bona'"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exministre del Interior Juan Ignacio Zoido ha dit que la col·laboració entre les Forces de Seguretat (FSE) i els Mossos en els atemptats de Catalunya de fa un any va ser, "en termes generals, molt bona", encara que "tot és susceptible de millorar". En declaracions a Antena3, l’exministre ha reconegut que aquests atemptats, en els que van morir 16 persones i van resultar ferides persones de més de trenta nacionalitats, va ser "el pitjor" del seu pas pel Ministeri.

Segons el seu parer, el treball dels mossos i de les FSE en aquestes dates va ser "molt difícil", atesa la quantitat d’assumptes que calia resoldre ben aviat temps: "Assegurar que no torni a succeir, evacuar als lesionats, atendre a les víctimes del terrorisme i això va ser el que es va estar fent".

No obstant això, ha reconegut que "hi ha determinats aspectes que s’hauran d’aclarir al llarg de la instrucció i en el judici", com l’explosió a la casa d’Alcanar o la col·laboració entre efectius policials, "però institucionalment no hem de fer-ho". "En uns fets d’aquestes característiques -ha afegit-, quan s’analitza posteriorment, es pot veure alguna llacuna però la col·laboració existeix diàriament i va existir llavors".

Després de destacar la col·laboració institucional i policial, "el bon treball" realitzat i la resolució de "problemes importants amb celeritat", Zoido ha reclamat la unitat de tots davant el terrorisme "encara que discrepem en algunes qüestions".

Respecte a la manifestació de demà, ha confiat que no es repeteixin els insults al cap de l’Estat i al president del Govern com va ocórrer fa un any, ni es faci un acte d’"exaltació de l’independentisme". "Si va ser un error l’actitud dels independentistes fa un any -ha agregat-, espero que no repeteixin aquest i que mostrin sensatesa i seny i el suport a les víctimes".

Quant a l’homenatge de l’ANC davant de la presó on està ingressat, entre d’altres, el conseller de llavors d’Interior, Joaquim Forn, Zoido ha assegurat que no compartia la seua "simbologia". L'ANC diu que és per homenatjar "en genèric" als afectius policials i als serveis d’emergència i l’exministre ha considerat que, per a això, "no és necessari fer aquesta escenificació", que pot ser vista com una provocació a l’Estat de dret i una ingerència en els assumptes judicials.

tracking