SEGRE

Els Mossos separen a grups independentistes i partidaris de la unitat d'Espanya

La protesta dels integrants dels CDR.

Els Mossos separen a grups independentistes i partidaris de la unitat d'EspanyaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos grups d’independentistes i de partidaris de la unitat d’Espanya han protagonitzat aquest divendres un forcejament a la Rambla de Barcelona, a la zona de Canaletes, que ha obligat els Mossos d’Esquadra a separar-los, sense que l’enfrontament hagi tingut més conseqüències.

L’incident ha ocorregut quan, després d’acabar la marxa convocada pels autodenominats Comitès de Defensa de la República (CDR) a la part més baixa de la Rambla -al mosaic de Joan Miró-, un grup de manifestants han arribat a Canaletes, on es trobaven partidaris de la unitat d’Espanya amb banderes i gorres amb els colors de la bandera espanyola.

En aquell moment ha començat un forcejament entre ambdós grups, per la qual cosa han arribat al lloc efectius dels Mossos d’Esquadra que els han separat, quedant cada grup a un costat, mentre corejaven diferents consignes a favor o en contra de la unitat i de l’independentisme.

L’incident s’ha prolongat durant una mitja hora i, transcorregut aquell temps, els manifestants han marxat i els efectius dels Mossos d’Esquadra han pogut també retirar-se i el pas en aquesta zona de la Rambla ha quedat alliberat.

Els CDR havien convocat una marxa, en la qual han participat unes mil persones -segons xifres dels mateixos organitzadors-, en homenatge a les víctimes dels atemptats del 17 A i per protestar per la presència del Rei en l’acte oficial del primer aniversari dels atacs.

tracking