SEGRE

EUROPA MIGRACIÓ

Itàlia acollirà 20 dels 141 immigrants de l''Aquarius'

El vaixell no tornarà al Mediterrani fins a solucionar la retirada de la seua bandera || S’escapen 13 interns d’un CIE de Madrid

El vaixell ‘Aquarius’ al port maltès de La Valletta.

El vaixell ‘Aquarius’ al port maltès de La Valletta.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Itàlia ha acceptat acollir 20 dels 141 migrants i refugiats que van arribar dimecres a Malta a bord del vaixell de rescat Aquarius, malgrat que el ministre de l’Interior italià, Matteo Salvini, havia presumit públicament que el seu Govern no cediria a les pressions d’altres països europeus per afegir-se a l’acord.

L’Executiu de Malta va anunciar dimecres que les autoritats italianes havien acceptat “participar en la iniciativa” acordada amb Espanya, França, Luxemburg, Portugal i Alemanya per repartir els migrants. Només un dia abans, Salvini havia tuitejat després de conèixer l’acord: “Com vaig prometre, no a Itàlia, ja hem fet suficient. De les paraules als fets!”.

Salvament Marítim va rescatar ahir un total de 136 immigrants en aigües de l’estret de Gibraltar

Fonts del ministeri de l’Interior italià van confirmar al diari italià La Repubblica la veracitat de les informacions de Malta, on assegurava que Itàlia rebrà a un màxim de vint persones. França i Espanya seran els països amb un nombre més elevat d’acollides, amb seixanta cada un.

Per la seua banda, l’Aquarius, gestionat per les ONG SOS Méditerranée i Metges sense Fronteres (MSF), va abandonar ahir el port de la capital de Malta, La Valletta, l’endemà de desembarcar 141 immigrants i refugiats que havien estat rescatats al mar Mediterrani el dia 10 d’agost passat.

El vaixell va posar rumb a Marsella a fi d’“aclarir ràpidament” la situació política i administrativa relacionada amb el pavelló a Gibraltar, territori del qual té bandera.

Les autoritats de Gibraltar van anunciar dilluns que a partir del pròxim 20 d’agost retirarà els permisos que permeten a l’Aquarius navegar amb pavelló gibraltareny, al·legant que s’havia registrat formalment com a vaixell d’investigació i no com un vaixell de rescat.

Per una altra banda, la Policia Nacional provava ahir de localitzar vuit interns de nacionalitat algeriana que s’havien escapat del Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) d’Aluche (Madrid).

tracking