SEGRE

POLÍTICA ECONOMIA

PP i Cs rebutgen la pujada fiscal de Podem i PSOE proposa un camí “just”

Alberto Garzón reitera la necessitat de diàleg

Alberto Garzón parla amb els mitjans.

Alberto Garzón parla amb els mitjans.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

PP i Ciutadans van rebutjar ahir la pujada fiscal proposada per Units Podem com a requisit obligat perquè aprovin els pressupostos i els nous objectius del dèficit del Govern espanyol. El PSOE, per la seua part, es va limitar a defensar un “camí fiscal just” en el qual les grans corporacions i fortunes tributin més. D’altra banda, el coordinador federal d’Izquierda Unida (IU), Alberto Garzón, va advertir ahir que no acceptaran que el PSOE “segueixi un camí continuista” de la política econòmica del PP. Segons IU, abandonar aquest camí és una “condició necessària” per negociar el sostre de despesa. Garzón, al parlar del document que Units Podem va enviar al govern de Pedro Sánchez sobre aquest tema, va reiterar la importància del “diàleg” per a aquesta negociació i complir els objectius del text.

El Govern de Sánchez convoca una nova reunió del Consell de Política Fiscal

Pel que fa a Podem, el secretari general del grup parlamentari del partit al Congrés, Txema Guijarro, es va mostrar ahir optimista amb la negociació del sostre de despesa amb el Govern de Pedro Sánchez. Guijarro va afegir que esperen “que la major part, si no totes, les propostes es vegin acceptades [...]. Nosaltres fem un plantejament que ens resulta factible sempre que hi hagi una voluntat per part del Govern”. La proposta que va presentar la seua formació no és “de l’ideari propi d’Units Podem”, sinó que fa “una picada d’ull” i assumeix “plantejaments de comú acord” entre les formacions que van aconseguir “fer fora Mariano Rajoy”.

El Govern ha convocat, per dimecres vinent, 22 d’agost, una nova reunió del Consell de Política Fiscal i Financera amb un únic punt a l’ordre del dia: objectius d’estabilitat pressupostària i deute públic per a autonomies.

tracking