SEGRE

Puigdemont veu "indecent" que els partits hagin impedit una comissió d'investigació del 17A

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont

Puigdemont veu "indecent" que els partits hagin impedit una comissió d'investigació del 17AEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont considera "indecent" amb les víctimes que, un any després dels atemptats del 17 A, els partits polítics hagin impedit la constitució d’una comissió d’investigació al Congrés per dilucidar els vincles entre el CNI i l’imam de Ripoll. Poc abans de l’inici dels actes d’avui i en una entrevista a Catalunya Ràdio a dos bandes juntament amb l’actual president de la Generalitat, Quim Torra, Puigdemont ha assenyalat que "és molt trist" que partits que avui participen en aquests actes hagin impedit amb els seus vots que al Congrés es posi en marxa una comissió d’investigació".

Carles Puigdemont ha dit que la societat té dret a saber la relació de l’imam de Ripoll, cap de la cèl·lula terrorista, amb els serveis secrets policials i amb el CNI i a conèixer igualment "per què aquesta informació vital es va ocultar a la policia catalana".

Els Mossos, ha dit Puigdemont, "haurien d’haver tingut aquesta informació, i no per raons polítiques o ideològiques, sinó per eficàcia policial i pel dret a la seguretat, perquè si la policia no té les eines adequades no es pot donar servei".

Quim Torra, per la seua part, ha tornat a reclamar, com ja ho va fer durant la seua primera reunió amb la delegada del Govern, Teresa Cunillera, que es convoqui la Junta de Seguretat i que els Mossos tinguin accés directe a la informació d’Europol.

tracking