SEGRE

POLÍTICA

"Algú li va preocupar més el contingut de pancarta que la seguretat"

El conseller d’Interior assegura que el Govern "no qüestiona" la llibertat d’expressió

"Algú li va preocupar més el contingut de pancarta que la seguretat"EFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha opinat que "algú li va preocupar més" el que havia escrit a la pancarta contra la presència del rei a Barcelona durant els actes del 17A que la "seguretat" de l’acte, i ha assenyalat que el Govern "no qüestiona" la llibertat d’expressió.

Un grup d’independentistes va penjar ahir d’un edifici de la plaça de Catalunya de Barcelona una pancarta de grans dimensions contra l’assistència del rei als actes d’homenatge de les víctimes dels atemptats de fa ara un any en la que es podia llegir en anglès: "El rei d’Espanya no és benvingut als països catalans".

La Delegació del Govern va demanar ahir informació als Mossos d’Esquadra i a l’Ajuntament de Barcelona per determinar si la lona "dificultava la plena seguretat" de l’acte, ja que impedia el control de diversos finestrals amb vistes directes a la plaça Catalunya.

En declaracions a RAC1, Buch ha considerat que "algú el va preocupar més el que havia escrit a la pancarta contra el rei que la seguretat".

El titular d’Interior de la Generalitat ha explicat que van traslladar d’ofici a l’Ajuntament si la pancarta contra el rei havia d’estar, encara que ha precisat que des del Govern "no es va qüestionar" la llibertat d’expressió.

Per la seua part, el president del grup municipal del PPC en l’Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández, ha criticat que el Govern no actués davant de la "passivitat" dels Mossos i de l’alcaldessa Ada Colau.

El Govern "va haver d’intervenir davant de la passivitat dels Mossos i d’Ada Colau, i ordenar a la policia retirar la pancarta de plaça Catalunya si considerava que la seguretat del Rei i altres persones estaven en risc per espais cecs de seguretat", ha escrit Fernández en el seu compte de Twitter.

tracking