SEGRE

SUCCESSOS METEOROLOGIA

El fort temporal que ha escombrat Catalunya es cobra una vida a Rubí

El cos va ser localitzat dins d’un vehicle al torrent de Palau al seu pas per la localitat catalana || Les rondes i el Prat, col·lapsats per les precipitacions

Imatge dels bombers manipulant una branca caiguda sobre uns vehicles a Sabadell.

Imatge dels bombers manipulant una branca caiguda sobre uns vehicles a Sabadell.BOMBERS CATALUNYA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cadàver d’un home va aparèixer ahir dins d’un vehicle al torrent de Palau, al seu pas per la localitat barcelonina de Rubí. Els primers indicis apunten que el cotxe podria haver estat arrossegat per l’aigua a l’altura de Terrassa. Aquesta és la primera víctima mortal de les fortes pluges i tempestes que afecten la Península.

El Baix Llobregat, el Vallès Occidental i el Barcelonès van ser les comarques més afectades de tot Catalunya en la jornada d’ahir. El Nus de la Trinitat va quedar col·lapsat durant més de quatre hores, de 14.26 h a 17.44 h, quan un vehicle avariat i l’acumulació d’aigua van obligar a tallar la circulació del carril esquerre de la Ronda de Dalt sentit Llobregat. També es van portar a terme desviacions de la circulació des de Santa Coloma de Gramenet cap a la Ronda Litoral, d’on els Bombers van extreure aigua. L’aeroport del Prat va patir retards en alguns vols.

Diumenge s’espera que les precipitacions disminueixin i es restableixin les temperatures estiuenques

Pel que fa a les alertes, Protecció Civil va activar ahir el protocol Inuncat a causa de les potents pluges que van afectar les zones del Camp de Tarragona i Catalunya Central, per després traslladar-se a tot el litoral català. L’aplicació d’aquesta alerta s’estén fins avui, dia en el qual persistiran els forts xàfecs, i s’espera que demà diumenge vagin cessant.

Els ruixats aniran acompanyats de tempestes, localment de granís, i potents ràfegues de vent, que deixaran acumulats al voltant de 100 litres per metre quadrat. De fet, les comarques de Ponent va patir ahir alguna pedregada i forts xàfecs que van afectar els cultius de la zona (vegeu pàgina 22).

De fet, tota la geografia espanyola es troba avui en risc (groc) i risc important (taronja) per aquestes precipitacions i pel fort temporal. Les zones més afectades seran Catalunya, les illes Balears i la badia de Cadis, aquesta última pel vent que provocarà un fort onatge.

D’altra banda, a l’entorn del golf de València i al litoral sud-est peninsular, també s’esperen xàfecs dispersos, que aniran ocasionalment acompanyats de tempesta i que es poden estendre a altres zones del sud-est de la Península.

A més, l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) preveu intervals de núvols baixos al nord de les Canàries, amb baixa probabilitat de pluges febles i ocasionals al principi.

tracking