SEGRE

SUCCESSOS

Gènova acomiada les víctimes de l’ensorrament del pont i demana justícia

Gènova acomiada les víctimes de l'ensorrament del pont i demana justícia

Gènova acomiada les víctimes de l'ensorrament del pont i demana justíciaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ciutat italiana de Gènova va acomiadar 19 de les víctimes de l’ensorrament d’un viaducte amb un funeral d’Estat en el qual es va demanar justícia, mentre que les famílies d’altres 19 de morts van preferir una cerimònia privada.

Durant la nit, els bombers van trobar entre els blocs de ciment unes altres tres persones a l’interior del seu vehicle, una parella i la seua filla de 9 anys pel que el balanç de la caiguda del pont ascendeix a almenys 43 víctimes.

Al funeral, fet en un dels pavellons del recinte firal de la ciutat, va acudir el president de la República, Sergio Mattarella, el primer ministre, Giuseppe Conte, els vicepresidents Luigi di Maio i Matteo Salvini i altres representants del Govern.

Al pavelló, coberts per corones de roses blanques, s’havien dipositat els fèretres de 19 de les víctimes, entre ells el taüt blanc del nen de 8 anys que van morir al costat dels seus pares.

Sobre alguns dels fèretres es van dipositar les banderes dels països d’origen de les víctimes, ja que en el sinistre a més d’italians van morir quatre joves francesos, dos albanesos, tres xilens, un peruà i un colombià.

Al costat dels taüts es trobaven els familiars que van rebre les paraules de consol de Mattarella, i també van ser presents per manifestar la seua proximitat els jugadors de futbol dels dos equips de la ciutat, el Gènova i el Sampdoria.

Amb un fort aplaudiment van rebre les a prop 5.000 persones que es van congregar en aquesta cerimònia alguns dels membres dels equips de bombers que des de dimarts han excavat sense pausa per extreure als morts i que continuen fent-ho ja que es busca una persona encara desapareguda.

Però també van ser aplaudits a la seua entrada al pavelló els membres del Govern que ha decidit després de l’accident revocar la concessió de gestió de les carreteres italianes a Autostrade per L’Italia.

Entre els presents també hi va haver el president d’Autostrade per L’Italia, Fabio Cerchiai i el conseller delegat, Giovanni Castellucci, a qui el Govern acusa de la tragèdia per incomplir suposadament el seu deure de manteniment del viaducte.

Els familiars de la resta de morts van decidir cerimònies privades, alguns com a protesta davant d’un Estat que no ha protegit les persones, com en el cas de les famílies de quatre joves de Torre del Greco, una localitat al sud d’Itàlia.

"El pont es va esfondrar. No era només una part important d’una autopista, sinó una via necessària per a la vida quotidiana de molts, una artèria essencial per al desenvolupament de la ciutat. Però Gènova no es rendeix", va dir en la seua homilia l’arquebisbe de Gènova, el cardenal Angelo Bagnasco.

Bagnasco va afirmar que hi ha "una esquerda al cor de Gènova" i que "qualsevol paraula, encara que sincera, és poc davant la tragèdia".

L’arquebisbe de la ciutat també va parlar de la necessitat d’una "deguda justícia" encara que aquesta tampoc no pugui cancel·lar o restituir el seu perdut.

Bagnasco també va dedicar unes paraules a les a prop 600 persones que han hagut d’abandonar els seus habitatges, que es troben sota el que queda del viaducte, i va demanar que "no trobin només un allotjament temporal sinó que puguin tornar a tenir la calor d’una casa".

"Units en el dolor i en la petició de veritat i justícia, determinats a no rendir-nos", va escriure abans del funeral a Twitter, el ministre d’Interior i vicepresident Salvini.

Per la seua part, el president de la República també va afirmar que serà necessari "aclarir amb rigor la responsabilitat" del que va denominar "una tragèdia inacceptable".

tracking