SEGRE

ESNOTICIA

Homenatge independentista a Forn davant de Lledoners

Torra: “No ens defensarem de res, hem d’atacar aquest estat espanyol injust” || Acte de suport a l’exconseller

Milers de persones s'han concentrat al costat de Lledoners.

Milers de persones recolzen Forn a LledonersANC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més d’un miler de persones es van reunir ahir sota una implacable pluja convocades per Òmnium i l’ANC davant de la presó de Lledoners per homenatjar l’exconseller d’Interior Quim Forn, que està en presó preventiva, el dia en què es complia un any dels atemptats del 17-A.

Entre els presents hi havia el president de la Generalitat, Quim Torra; la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie; el portaveu d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri; la membre de l’Associació Catalana de Drets Civils (ACDC) i dona de Forn, Laura Masvidal, i el president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep Maria Cervera. L’acte va començar amb va retard ja que Torra va visitar Forn a la presó durant uns vint minuts. El president es va dirigir als presents repetint la idea que ja havia llançat al matí al discurs institucional en l’aniversari del 17-A, en el qual va recordar que “hi havia persones injustament empresonades”, amb referència a Forn.

Segons ell, el primer aniversari havia de servir per recordar els morts i ferits de l’atemptat jihadista, però també per recordar el bon paper que, segons la seua opinió, van realitzar els equips d’emergències i els Mossos d’Esquadra. I en aquest moment va ser quan Torra va justificar l’homenatge a Forn, en la mesura que, com a conseller d’Interior, va ser el cap del dispositiu.

“Estimats amics, gràcies per mullar-vos. Gràcies per mullar-vos cada dia, pels drets nacionals, pels drets humans, pel dret a l’autodeterminació i per la independència de Catalunya”, va arrancar Torra.

Va parafrasejar el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, per assegurar: “Nosaltres no ens defensarem, atacarem aquest Estat injust.” “No ens hem de defensar de res perquè Europa ens ha de donar la raó. Si Europa jutja una cosa i Espanya jutja la contrària, qui té el problema?”, va concloure.

Els independentistes van repetir consignes com “llibertat presos polítics”, “ni un pas enrere”, “som república” o “Quim Forn, el nostre conseller”.

tracking