SEGRE

POLÍTICA

Mor als 80 anys d’edat l’exsecretari general de l’ONU Kofi Annan

Es va mantenir en actiu fins els seus últims dies, liderant la delegació de l’ONG The Elders, fundada per Nelson Mandela

Mor als 80 anys d'edat l'exsecretari general de l'ONU Kofi Annan

Mor als 80 anys d'edat l'exsecretari general de l'ONU Kofi AnnanEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exsecretari general de l’ONU i nobel de la Pau el 2001, el ghanès Kofi Annan, ha mort avui als 80 anys d’edat, va informar la seua família.

En el compte oficial de Twitter d’Annan, els seus familiars van publicar un missatge en el qual van assenyalar que la mort es va produir després de rebre tractament per una curta malaltia en un hospital de Suïssa.

Ara per ara, la família no ha volgut revelar la malaltia que tenia l’antic mandatari de les Nacions Unides i va demanar "privacitat en aquest moment de dol".

"Amb gran tristesa, la família Annan i la Fundación Kofi Annan anuncien que Kofi Annan, antic secretari general de l’ONU i premi Nobel de la Pau, se’n va anar en pau aquest dissabte, 18 d’agost, després d’una curta malaltia," van explicar els seus familiars.

"La seua esposa, Nane, i els seus fills, Kojo, Mestressa i Nina, van ser al seu costat durant els seus últims dies", agrega el missatge.

L’Organització Internacional per a les Migracions (OIM), agència de l’ONU, també es va fer eco de la notícia i va lamentar "la pèrdua d’un gran home, un líder i un visionari".

"Una vida ben viscuda, una vida que mereix ser celebrada," va agregar la institució en el seu compte de Twitter.

Annan es va mantenir fins en actiu els seus últims dies, liderant la delegació de l’ONG The Elders, fundada per Nelson Mandela, que va visitar Zimbabwe durant el procés electoral a finals de juliol.

El primer líder subsaharià de l’ONU va entrar en l’organització el 1962 i va ser ascendint a les seues files fins arribar a la secretaria general el 1997, funció que desempenyoraria fins 2006.

La seua etapa al capdavant del principal organisme internacional va estar marcada pel seu programa per reformar la institució i pel seu impuls al suport de la comunitat internacional a l’Àfrica i a la lluita contra la sida.

El 2001 va ser guardonat amb el premi Nobel de la Pau juntament amb l’ONU per "el seu treball per un món més ben organitzat i més pacífic".

tracking