SEGRE

EUROPA MIGRACIÓ

Rescatats en només 24 hores 230 migrants a l’Estret i al mar d’Alborán

El ministre Marlaska defensa el recurs d’Espanya sobre devolucions sumàries || Alemanya tanca un acord per a la devolució de refugiats amb Grècia

Salvament Marítim va rescatar ahir 230 persones en aigües de l’Estret i d’Alborán.

Salvament Marítim va rescatar ahir 230 persones en aigües de l’Estret i d’Alborán.@SALVAMENTOGOB/TWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Salvament Marítim va rescatar ahir fins a les 15.00 hores 230 immigrants a les costes andaluses, dels quals 166 van ser trobats en aigües de l’estret de Gibraltar i 64 més al mar d’Alborán. Des de dilluns passat, més de 1.500 immigrants han estat rescatats a les costes espanyoles per Salvament Marítim.

Per la seua part, el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, va defensar la decisió de mantenir el recurs contra la sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans d’Estrasburg (TEDH), que va condemnar Espanya per dos devolucions sumàries a la tanca de Melilla. Segons el seu parer, aquest és un assumpte “complex” i s’ha d’esperar que el tribunal marqui el criteri de la Unió Europea. El TEDH va condemnar Espanya a indemnitzar amb 10.000 euros dos persones que van ser tornades al Marroc després d’entrar a Espanya a través de la tanca de Melilla, al considerar que es va produir una expulsió col·lectiva contrària a la Convenció Europea dels Drets Humans. Aquesta decisió va ser recorreguda pel Govern de Mariano Rajoy, un recurs que el Govern de Pedro Sánchez ha decidit mantenir.

D’altra banda, sobre els seixanta immigrants i refugiats que seran traslladats a Catalunya després de ser rescatats en aigües del Mediterrani pel vaixell Aquarius, el ministre va afirmar que arribaran “quan siguin possibles els tràmits”, i es va limitar a assenyalar que el Govern està “en comunicació directa”.

A Itàlia, un vaixell de la Guàrdia Costanera amb 177 migrants esperava ahir que se li assignés a un port, després que el Govern maltès rebutgés acollir-los amb l’argument que l’illa de Lampedusa és més a prop. El vaixell Diciotti es va fer càrrec dijous dels immigrants que havien estat rescatats per unes altres dos naus quan es trobaven en dificultat en aigües de Malta. Per la seua part, el Govern alemany va aconseguir tancar un acord amb Grècia per a la devolució d’immigrants retinguts a l’arribada a Alemanya i que hagin estat registrats prèviament per les autoritats gregues, després del pacte en aquest mateix sentit ja assolit amb Espanya, segons va anunciar una portaveu del ministeri d’Interior germànic.

tracking