SEGRE

ESNOTICIA

Sentit homenatge a Barcelona a les víctimes dels atemptats del 17-A

Els reis i càrrecs polítics, presents a l’acte central en el record de la massacre

Barcelona homenatja les víctimes del 17A amb música, poesia i silenci

Barcelona homenatja les víctimes del 17A amb música, poesia i silenciEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una multitud de flors van cobrir ahir el mosaic de Joan Miró de la Rambla de Barcelona, convertit, com fa un any, en un altar en homenatge a les víctimes dels atemptats jihadistes del 17 d’agost al qual van assistir diferents autoritats, com el rei i el president de la Generalitat i ciutadans anònims.

Barcelona va tributar ahir divendres un emotiu homenatge a les víctimes dels atemptats del 17-A, en una jornada durant la qual el silenci, el respecte i la música es van imposar en un sobri acte a la plaça de Catalunya, presidit pels reis i amb la presència dels presidents del Govern espanyol i de la Generalitat. Després de setmanes de tensió política, l’homenatge es va portar a terme amb normalitat, amb tot el protagonisme centrat en les víctimes i els familiars, als quals el rei i la resta d’autoritats van saludar un a un al finalitzar l’acte.

L’homenatge va arrancar amb El cant dels ocells, un oficiós himne de la pau compost per Pau Casals, que van interpretar quinze alumnes violoncel·listes d’escoles municipals de Barcelona, que va seguir la lectura d’un fragment d’un poema de John Donne, Devocions sobre situacions inesperades, llegit per vuit joves que professen diferents religions en les vuit llengües de les víctimes del 17 d’agost. La presentadora de l’acte, la periodista Gemma Nierga, va prendre la paraula per ressaltar que Barcelona és una “ciutat de pau”, que s’ha bolcat a mostrar la seua solidaritat i acompanyar les víctimes, que eren a primera fila, per davant de les autoritats. A més, alumnes de les escoles municipals de música i el conservatori municipal van interpretar Imagine, de John Lennon; Somewhere over the rainbow, d’El màgic d’Oz; Hallelujah, de Leonard Cohen, i Qualsevol nit pot sortir el sol, de Jaume Sisa.

El protagonisme dels diferents actes oficials ha estat per a les víctimes de terrorisme

“Barcelona us acull i us vol acompanyar en el dolor. Estimades famílies que heu patit tant i que tant patiu, acabem aquest acte, però no deixarem d’acompanyar-vos, perquè volem la pau, però no volem la indiferència”, va afirmar Gemma Nierga abans de donar per conclòs l’acte.

Llimiana envia una abraçada al cel en memòria del petit Xavier Gairebé tots els veïns que aquests dies són a Llimiana, al Jussà, es van afegir ahir a un acte d’homenatge a les víctimes, una de les quals és el Xavier, el nen de tres anys que va morir a la Rambla. El seu pare i tota la família paterna hi tenen casa i van al poble des de fa uns quaranta anys. L’alcalde, Josep Terré, va explicar que al manifest de l’ACM se li va afegir un apartat per recordar la commoció que va provocar al poble la mort del petit i per tenir un record especial cap a ell i la seua família. Cinc minuts de silenci i una actuació musical van posar fi a l’emotiu acte.

tracking