SEGRE

La fiscal general creu que no hi ha delicte ni en treure ni en posar llaços grocs

Considera que "forma part de la llibertat d’expressió"

Comparació del pont de Coll de Nargó abans i després de la retirada dels llaços grocs

Comparació del pont de Coll de Nargó abans i després de la retirada dels llaços grocsGENTE DE TABARNIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fiscal general de l’Estat, María José Segarra, ha opinat aquest dilluns que "no hi ha cap delicte ni en treure ni en posar" símbols en la via pública, perquè és una cosa que "forma part de la llibertat d’expressió". Segarra s’ha expressat així, a preguntes dels periodistes sobre l’actuació dels Mossos d’Esquadra que van identificar dies enrere diverses persones, entre qui hi havia un guàrdia civil, per treure llaços grocs del carrer a diverses localitats de Tarragona. "No estic jutjant sobre una legislació que no em toca a mi respondre sobre aplicació", ha matisat Segarra, subratllant que "són les autoritats governatives catalanes les que van prendre les decisions, segurament les més oportunes".

I ha afegit que "ara per ara no hi ha cap procediment penal obert", insistint en què, al seu judici, "tan lícit és publicitar una opinió ideològica, com manifestar una opinió contrària retirant material que s’ha dipositat." "No crec que hi hagi cap rellevància però si algú té alguna acusació per un delicte de dany, s’estudiarà com totes les denúncies que s’interposen en qualsevol punt de la geografia espanyola", ha subratllat la fiscal general de l’Estat. Segarra ha fet està consideracions abans d’inaugurar a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP) de Santander un curs sobre l’"Ordre europea d’investigació".

D’altra banda, quant a la situació en la qual es troben els polítics independentistes que romanen empresonats i si es mantindrà l’acusació per un delicte de rebel·lió, Segarra ha dit que la postura de la Fiscalia és "imminent". "Ens pronunciarem quan ens donin el trasllat per formular l’escrit d’acusació", ha assenyalat. En aquell moment, explica, "serà quan realitzarem la descripció de les conductes que s’atribueixen a cada un dels acusats i la responsabilitat que els demanem". "Cal respectar els temps del procediments, però en tot cas estem possiblement molt a prop", ha afegit Segarra, per a qui "cal esperar a què al llarg de setembre ens doni el tribunal el trasllat per formular les acusacions".

I, preguntada per les paraules del president de la Generalitat, Quim Torra, en les que parlava d’"atacar" l’Estat espanyol, Segarra ha manifestat que la seua comesa no és "comentar pronunciaments polítics" del president català ni de les seues relacions amb el govern espanyol. "Són manifestacions d’un representant polític i allà són sense més", apunta, subratllant que la Fiscalia està per "jutjar fets i concrets" i "no té causes contra l’independentisme".

tracking