SEGRE

EUROPA MIGRACIÓ

Matteo Salvini amenaça de tornar a Líbia 177 immigrants del 'Diciotti'

Exigeix a Brussel·les més ajuts per a l’acollida || El vaixell de la Guàrdia Costanera italiana està atracat a Lampedusa després de la negativa de Malta a acollir-los

Imatge d’aquesta setmana del vaixell ‘Diciotti’ de la Guàrdia Costanera italiana a Lampedusa.

Imatge d’aquesta setmana del vaixell ‘Diciotti’ de la Guàrdia Costanera italiana a Lampedusa.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de l’Interior italià, Matteo Salvini, va advertir ahir que podrien tornar a un port libi els 177 immigrants rescatats pel Diciotti de la Guàrdia Costanera italiana si Brussel·les no es compromet amb més ajuts per a l’acollida.

“O Europa decideix seriosament ajudar Itàlia en termes concrets començant pels 180 immigrants que són a bord del Diciotti o ens veurem obligats a fer el que acabarà definitivament amb el negoci dels contrabandistes, és a dir, portar a un port de Líbia la gent rescatada al mar”, va afirmar, segons recull la premsa italiana.

L’entrega de nàufrags a Líbia suposaria una violació de la Convenció de Ginebra perquè Líbia no és considerat un refugi segur, segons va recordar reiteradament la Comissió Europea.

El Diciotti està ancorat en aigües de l’illa italiana de Lampedusa des de fa quatre dies amb un total de 177 emigrants a bord.

Tanmateix, Salvini ha carregat contra les autoritats de Malta, que “tornen a ser inqualificables i mereixedores de sancions” per no rescatar els 177 nàufrags. No obstant, Malta acusa Itàlia d’interferència il·legítima perquè l’embarcació no estava en dificultats i no volien ser rescatades.

Conte assegura que el Govern “no deixarà sola” Gènova El primer ministre italià, Giuseppe Conte, va assegurar ahir que el Govern “no deixarà sola” la ciutat de Gènova després de l’ensorrament el 14 d’agost del pont Morandi, l’enfonsament del qual ha causat la mort d’almenys quaranta-tres persones. Conte va destacar l’assignació de més de trenta-tres milions d’euros.

La xifra de morts va augmentar després de ser elevada per la policia italiana a quaranta-tres, al morir una dona que es trobava entre els ferits més greus al cap de menys de vint-i-quatre de la troballa de l’última persona desapareguda.

tracking