SEGRE

PANORAMA

Abatut un home que va atacar la comissaria dels Mossos a Cornellà al crit d'“Al·là és gran”

La policia catalana investiga el succés com un acte terrorista || Duia un ganivet de grans dimensions i va intentar agredir l’agent que es trobava a la recepció, que va ser qui va disparar

Efectius policials a la façana de la comissaria de Cornellà de Llobregat.

Efectius policials a la façana de la comissaria de Cornellà de Llobregat.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una mossa d’esquadra va abatre ahir a trets un home que havia irromput a la comissaria de Cornellà de Llobregat esgrimint un ganivet al crit d’“Al·lahu-àkbar” (Al·là és gran), en un atac que la policia catalana investiga com a atemptat terrorista.

L’atac va ocórrer poc abans de les 6.00 hores, quan el presumpte terrorista, Abdelouahab Taib, veí de Cornellà, d’origen algerià i de 29 anys, va trucar a l’intèrfon de la comissaria dels Mossos a la població, situada a escassos metres del seu domicili, i es va abalançar, ganivet en mà, sobre l’agent que li havia obert la porta.

L’Audiència Nacional s’ha fet càrrec del cas al ser el tribunal competent en la matèria

La mossa d’esquadra va disparar mortalment amb la seua arma reglamentària l’assaltant, quan aquest es disposava a atacar-la amb el ganivet de grans dimensions, mentre proferia invocacions a Al·là, entre altres paraules que van resultar inintel·ligibles per a l’agent.

Els Mossos d’Esquadra investiguen l’atac com un “atemptat terrorista”, atesa l’“extrema gravetat” dels fets, ja que van considerar que l’home mort tenia “voluntat clara” d’atacar i matar l’agent, segons va explicar Rafael Comes, cap de la Comissaria Superior de Coordinació Central.

Els Mossos mantenen la hipòtesi d’un atac terrorista partint del fet que l’assaltant va intentar matar un policia i va proferir una proclama citant Al·là. Tanmateix, no van descartar que el detonant de l’atac perpetrat per l’home abatut, que s’acabava de divorciar, no tingui res a veure amb el terrorisme, segons va detallar Comes.

Davant de la sospita de la naturalesa terrorista de l’atac, el jutjat d’instrucció número 2 de l’Audiència Nacional ha assumit la investigació del cas, al ser el tribunal competent en la matèria. Així mateix, va ordenar escorcollar el domicili de l’home abatut. Durant el registre, els Mossos d’Esquadra no van trobar ni armes ni explosius. De moment, els Mossos d’Esquadra no han trobat cap vincle que relacioni l’assaltant amb la cèl·lula terrorista que va perpetrar els atemptats de les Rambles de Barcelona i del municipi de Cambrils del 17 d’agost passat, l’aniversari del qual es va commemorar fa tot just uns dies, i van subratllar que s’ha tractat d’un “fet aïllat” ja que no hi ha hagut rèpliques, pel tipus d’assalt i per les dades que han recollit fins al moment.

Efectius policials a la façana de la comissaria de Cornellà de Llobregat.

Efectius policials a la façana de la comissaria de Cornellà de Llobregat.EFE

tracking