SEGRE

El PP ofereix la seua majoria absoluta al Senat per a una activació del 155

El partit proposarà reformar la llei de símbols "perquè la llibertat d’uns acaba quan comença la humiliació de la majoria"

La portaveu del PP al Congrés, Dolors Montserrat.

El PP ofereix la seua majoria absoluta al Senat per a una possible activació del 155EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu del PP al Congrés, Dolors Montserrat, ha ofert aquest dimarts la seua majoria absoluta al Senat per a una "possible activació del 155" davant de "qualsevol vulneració", i ha explicat que proposaran de reformar la llei de símbols, perquè la "llibertat d’uns" acaba quan comença la "humiliació" de la majoria. En declaracions a Catalunya Ràdio, Montserrat ha qualificat de "molt greus" les paraules del president de la Generalitat, Quim Torra, sobre "atacar l’Estat", i ha advertit que els polítics independentistes són "insaciables". "Totes les amenaces -ha assegurat- les van complint, com va succeir els dies 6 i 7 de setembre", de l’any passat, en al·lusió a l’aprovació de les lleis de ruptura al Parlament, ha recordat. Per això, ha instat el president del Govern, Pedro Sánchez, a "posar fre" al president català i a les seues "amenaces", perquè "no trenqui una altra vegada la legalitat" vigent.

En aquest context, Montserrat ha ofert la majoria absoluta del PP al Senat per a una "possible activació" a Catalunya de l’article 155 de la Constitució, davant de "qualsevol tipus de vulneració".

D’altra banda, ha explicat que els populars proposaran al setembre una reforma de la llei de símbols per garantir "la neutralitat" als espais públics, ja que són de "tots" i llocs de "convivència", i ha reclamat "seny". Montserrat ha defensat que la "llibertat d’uns" acaba quan comença la "humiliació i l’ofensa d’una majoria" i, personalment, ha dit que l’"ofenen" símbols independentistes com els llaços grocs, perquè expressen la "ruptura" d’Espanya i de la "convivència" dins de Catalunya.

Respecte a la identificació per part dels Mossos d’Esquadra de catorze persones que planejaven retirar llaços grocs en diversos municipis de Tarragona, ha opinat que seria "intolerant" que "a uns per posar-los no els passés res i als altres per treure sí".

tracking