SEGRE

Els Mossos defensen que la seua actuació a Cornellà va ser "adequada i proporcional"

El director dels Mossos d'Esquadra, Andreu Joan Martínez.

Els Mossos defensen que la seua actuació a Cornellà va ser "adequada i proporcional"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director dels Mossos d’Esquadra, Andreu Joan Martínez, ha defensat aquest dimarts que l’actuació de l’agent que ahir va abatre un suposat terrorista que va irrompre a la comissaria de Cornellà de Llobregat va ser "correcta, proporcional, adequada i congruent" a la situació d’"extrema gravetat". En declaracions als periodistes, Martínez ha efectuat una tancada defensa de l’actuació de l’agent, després que la família del mort hagi anunciat avui que estudien denunciar els Mossos d’Esquadra per conducta negligent. "No tenim cap dubte que l’agent va actuar com tocava, protegint els béns i la seguretat de les persones. No tenim cap dubte que va ser així. Donarem totes les explicacions que siguin necessàries i ens posem a disposició de la família perquè tinguin tota la informació", ha indicat el director dels Mossos.

Martínez ha ressaltat que la mosso va seguir totes les pautes ordinàries d’intervenció, va donar les alertes preventives necessàries i "desgraciadament" al final va haver de disparar davant de l’atac homicida. "No és del grat de ningú haver d’abatre aquesta persona. A ningú no li agrada", ha ressaltat el director dels Mossos, que ha insistit que Abdelouahab T. va irrompre a la comissaria "amb clara voluntat i intenció homicida", armat amb un ganivet i invocant Al·là, davant del que es va activar el protocol: adoptar les prevencions necessàries, advertir perquè deposés la seua actitud i al final "desgraciadament" abatre'l. En aquest sentit, ha subratllat que a ningú no li ha agradat que l’incident hagi acabat amb la mort d’una persona, però ha precisat que l’agent va actuar com devia, buscant l’"equilibri" entre la defensa de la seguretat i una acció "clarament homicida".

"L’actitud de l’agressor era clarament i voluntàriament nítida, la seua voluntat era agredir d’una manera molt intensa", ha apuntat el responsable polític dels Mossos d’Esquadra, que ha afegit que l’assaltant va tenir a tota hora una actitud activa i agressiva. Segons Martínez, només amb la "ràpida reacció" que va tenir l’agent s’entén que no es produïssin "mals majors".

"Lamentablement els fets acaben amb una mort. La família ens té a la seua disposició. Des del primer moment hem estat en contacte amb ells, que han col·laborat. Òbviament, tenen al seu abast tots els mecanismes de l’Estat de Dret", ha reconegut.

A l’hora de defensar l’actuació de l’agent, el director dels Mossos ha afirmat que tenia en compte les imatges de les càmeres de seguretat, la declaració de la mosso -que avui ha testificat davant de la policia, com és habitual en aquest tipus de casos-, la d’altres agents que estaven al lloc i la tasca d’investigació i anàlisi de l’ocorregut. D’aquesta forma, ha assenyalat que, de l’anàlisi policial de l’ocorregut, es "constata clarament" que l’actuació de l’agent va ser "congruent, proporcional i adequada" davant una persona que tenia una "clara voluntat d’atacar i una clara voluntat homicida".

En la seua trobada amb els periodistes, Martínez no ha volgut donar detalls sobre la investigació del cas i s’ha limitat a indicar que tota la informació la transmeten a l’Audiència Nacional, que va acordar assumir el cas "mutu propi" davant de la sospita que podria tractar-se d’un cas de terrorisme.

tracking