SEGRE

PANORAMA

Interior considera que l'atac a la comissaria és un “fet aïllat”

Els Mossos veuen “absolutament proporcionada” l’actuació de l’agent que va abatre l’atacant a Cornellà || Torra expressa el seu “ple suport” a la policia catalana

Torra i Buch, amb comandaments policials en la reunió del Gabinet de Coordinació Antiterrorista.

Torra i Buch, amb comandaments policials en la reunió del Gabinet de Coordinació Antiterrorista.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra creuen que el presumpte atac terrorista d’ahir a la comissaria de Cornellà de Llobregat respon a un “fet aïllat” que tenia com a “objectiu” la policia catalana. El conseller d’Interior, Miquel Buch, va apuntar a aquesta hipòtesi després de la reunió del Gabinet de Coordinació Antiterrorista, que es va celebrar a la tarda a la seu de la conselleria i que va presidir el president de la Generalitat, Quim Torra.

Buch va felicitar a la policia catalana per la seua “ràpida intervenció” per “neutralitzar” el suposat terrorista, que va morir pels trets d’una mossa d’esquadra a qui va intentar atacar a la comissaria de Cornellà, on va irrompre amb un ganivet i invocant Al·là.

Per la seua part, comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Miquel Esquius, va qualificar l’actuació de l’agent de “proporcionada” perquè hi havia una clara intenció d’acabar amb la seua vida. Esquius també va especificar que, en l’actual nivell d’alerta antiterrorista de 4 sobre 5, es posarà “especial atenció” en les mesures d’autoprotecció dels agents.

El director general dels Mossos, Andreu Martínez, va afegir que, després de la reunió del Gabinet de Coordinació Antiterrorista, van convocar els representants sindicals del cos policial per tractar les mesures d’autoprotecció.

Els sindicats de Mossos d’Esquadra Fepol, SME i Uspac havien demanat poques hores després que hi hagués l’atac a la comissaria de Cornellà més efectius. Així mateix, havien criticat les mesures de seguretat de les comissaries i les condicions de “moltes” de les seues instal·lacions.

Torra, per la seua part, va expressar el seu “ple suport” als Mossos d’Esquadra després de l’atac, segons va manifestar en una publicació a Twitter. “He participat en el Gabinet de Coordinació Antiterrorista per analitzar els fets greus d’aquest matí a Cornellà de Llobregat. Una vegada més, expresso el meu ple suport als @mossos pel seu treball, dedicat a la seguretat de tota la ciutadania”, va indicar.

Així mateix, després de valorar la situació amb els experts, Interior ha decidit reforçar la seguretat dels agents de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat i ha activat un protocol complementari de mesures d’autoprotecció per als agents dels diferents cossos.

A la taula de valoració de l’amenaça antiterrorista hi ha representats la Policia i la Guàrdia Civil, el CNI, el Centre d’Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO), els Mossos i l’Ertzaintza.

Es manté el nivell 4 d’alerta antiterrorista malgrat l’agressió El ministeri de l’Interior va decidir ahir mantenir el nivell 4 reforçat d’alerta antiterrorista després de l’atac a la comissaria de Cornellà del Llobregat. Espanya manté un nivell 4 –sobre 5– d’alerta des del 26 de juny del 2015, amb motiu dels successius atemptats que van tenir lloc a França, Tunísia, Kuwait i Somàlia.

tracking