SEGRE

EUROPA MIGRACIÓ

Itàlia exigeix repartir els migrants de l’últim vaixell

L’embarcació amb 177 persones a bord atraca a Catània || Després d’estar cinc dies ancorat a Lampedusa

El vaixell de la Guàrdia Costanera italiana ‘Diciotti’.

El vaixell de la Guàrdia Costanera italiana ‘Diciotti’.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vaixell de la Guàrdia Costera italiana Diciotti, que fa més de cinc dies que es troba en alta mar amb 177 migrants a bord, atracarà finalment a la ciutat siciliana de Catània segons va informar ahir el Govern d’Itàlia.

“El vaixell Diciotti atracarà a Catània. Els valents homes de la Guàrdia Costanera han complert el seu deure, salvant vides humanes a només disset milles de Lampedusa”, va dir el ministre d’Infraestructures i Transports, Danilo Toninelli, en un missatge a Twitter. A més, va demanar a la Unió Europea que “s’afanyés a fer la seua part” referint-se a la necessitat que altres països de la Unió Europea acullin part dels 177 migrants rescatats, tal com va passar amb els 141 migrants de l’Aquarius rescatats la setmana passada que van desembarcar a Malta i seran repartits entre sis països europeus, entre els quals la mateixa Itàlia. El Diciotti es va fer càrrec el dijous de la setmana passada dels migrants socorreguts per uns altres dos vaixells de la Capitania de Port quan es trobaven en dificultats en aigües de Malta. Des d’aleshores, estava esperant al mar, davant l’illa de Lampedusa que el Govern italià, integrat pels anticapitalistes del Moviment 5 Estrellas (M5E) i la Lliga Nord, li consentís accedir a un dels seus ports.

El Govern italià demana a la Unió Europea que s’afanyi a l’hora de repartir els migrants

Per la seua part el ministre de l’Interior italià, Matteo Salvini, va afirmar ahir en una entrevista televisiva que aquestes persones podrien desembarcar a Itàlia sempre que fossin després “dividits sota l’esperit de la solidaritat de la Unió Europea”, formada per vint-i-set països més a banda d’Itàlia. D’aquesta manera, el també vicepresident del Govern manté la seua estratègia per frenar la immigració procedent de l’Àfrica i manté tancats els ports a les ONG amb migrants rescatats del mar. Tanmateix, aquesta era la primera vegada que el Govern italià impedia arribar a un port a un vaixell de la seua pròpia armada, i és que Salvini ha reiterat en els últims dies que el país ja ha fet la seua part acollint més de 700.000 persones en els últims anys.

tracking