SEGRE

POLÍTICA PROCÉS

La Fiscal General no veu delicte a posar ni treure llaços grocs

Cs insta formalment Sánchez a aplicar el 155 i el PP li ofereix els seus vots || Cunillera diu que les declaracions de Torra sobre atacar l’Estat són “només una frase”

Els cantaires van tornar a reclamar ahir davant de la Paeria l’alliberament dels presos.

Els cantaires van tornar a reclamar ahir davant de la Paeria l’alliberament dels presos.ÍTMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fiscal general de l’Estat, María José Segarra, va opinar ahir que “no hi ha cap delicte ni a treure ni a posar símbols a la via pública”, perquè és una cosa que “forma part de la llibertat d’expressió”.

Es va expressar així a les preguntes dels periodistes sobre l’actuació dels Mossos d’Esquadra que van identificar dies enrere catorze persones, entre les quals hi havia un guàrdia civil, per treure llaços grocs del carrer en diverses localitats de Tarragona.

“No estic jutjant sobre una legislació que no em toca a mi respondre sobre aplicació”, va matisar Segarra, que va subratllar que “són les autoritats governatives catalanes les que prendran les decisions, segurament les més oportunes”. I va afegir que “per ara no hi ha cap procediment penal obert”, per insistir que, al seu parer, “tan lícit és publicitar una opinió ideològica com manifestar una opinió contrària retirant material que s’ha dipositat”.

El portaveu de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, pel seu costat, va dir que “reprimir policialment” els qui treuen llaços grocs “és il·legal i una aberració”. “Ni treure ni posar llaços és delicte”, va dir. Mentrestant, el secretari general de Cs, José Manuel Villegas, va demanar al president del Govern central, Pedro Sánchez, que activi formalment els requeriments previs de l’article 155 de la Constitució i va acusar l’Executiu de “mirar a un altre costat” amb el procés sobiranista per haver fet aquestes “aliances” per assolir la Presidència. El president del PP, Pablo Casado, va instar també Sánchez a “posar fre” a Quim Torra i prendre mesures legals o administratives davant de les seues declaracions i “fets”, i li va oferir els vots del Partit Popular per aprovar l’activació per segona vegada de l’article 155 de la Constitució.

Els Mossos van identificar 14 persones que treien llaços, unes de les quals és guàrdia civil

Finalment, la delegada del Govern espanyol a Catalunya, la lleidatana Teresa Cunillera, va afirmar que les declaracions que va efectuar divendres passat el president de la Generalitat sobre atacar l’Estat espanyol són “només una frase” i que “la vida segueix” a Catalunya.

Va explicar que la Comissió Bilateral Estat-Generalitat es tornarà a reunir “abans de final d’any, segur”, i que abans del 30 de setembre ho faran tots els grups de treball que es van constituir a l’anterior reunió, feta a Barcelona i a la qual va acudir la ministra de Política Territorial, Meritxell Batet. Va lamentar que aquella primera trobada no servís per arribar a acords concrets ni tan sols sobre lleis catalanes impugnades per Mariano Rajoy, i que “fa temps que hi ha un clam popular per tal que es facin efectives, com són la d’habitatge”.

Sánchez i Torra es reuniran a la tardor a Barcelona El president de la Generalitat, Quim Torra, i el de l’Executiu central, Pedro Sánchez, es reuniran a la tardor al Palau de la Generalitat, a Barcelona, va anunciar ahir la consellera de Presidència, Elsa Artadi. Va puntualitzar que no creu que es produeixi al setembre. Artadi opina que celebrar aquesta segona trobada entre Sánchez i Torra a Barcelona és un bon senyal de les relacions entre tots dos governs i, alhora, “mostra un respecte envers la bilateralitat”.

Els cantaires van tornar a reclamar ahir davant de la Paeria l’alliberament dels presos.

Els cantaires van tornar a reclamar ahir davant de la Paeria l’alliberament dels presos.ÍTMAR FABREGAT

tracking