SEGRE

La polèmica pels llaços grocs arriba al Parlament

Arrimadas acusa al president Quim Torra d’utilitzar els Mossos com a "policia política"

Creus i catifes grogues a Les Borges Blanques en suport als

La Fiscalia demana als Mossos evitar "ocupacions" d'espais públics amb creus i llaços grocsItmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha acusat aquest dimarts al president Quim Torra d’utilitzar els Mossos com a "policia política" per "acovardir" a qui defensen la neutralitat de l’espai públic, i ha demanat la compareixença urgent del conseller d’Interior al Parlament.

En declaracions als mitjans, la també portaveu nacional de Ciutadans s’ha pronunciat en aquests termes després que els Mossos d’Esquadra identifiquessin el passat cap de setmana catorze persones que planejaven retirar llaços grocs en diversos municipis de Tarragona.

Segons Arrimadas, la policia autonòmica catalana "no actua contra l’ocupació" de l’espai públic, però sí contra "els que el netegen" de simbologia independentista. En aquest context, ha acusat el president de la Generalitat, Quim Torra, d’"utilitzar" els Mossos d’Esquadra com a "policia política" per "acovardir les persones que defensen un espai públic neutral" i "lliure de símbols polítics". Per això, Arrimadas ha anunciat que Ciutadans ha demanat la compareixença "urgent" del conseller d’Interior, Miquel Buch, al Parlament perquè doni explicacions.

"Partint de que els Mossos identifiquen als que posen banderes oficials d’Espanya i als quals treuen llaços grocs de l’espai públic, però no identifica els qui l’ocupen?", interpel·larà la formació taronja el Govern en el Parlament. Per a Arrimadas, es tracta d’un "disbarat", per la qual cosa reclama "criteris homogenis" en l’actuació de la policia autonòmica catalana.

D’altra banda, ha insistit en què Ciutadans ha demanat al president del Govern, Pedro Sánchez, que presenti un requeriment especial dirigit a l’executiu català "exigint" a Torra el "compromís i l’acatament" a l’ordenació i a la legalitat vigent. En cas contrari, ha advertit, el seu partit demanarà d’aplicar de nou l’article 155 de la Constitució a Catalunya.

tracking