SEGRE

Microsoft detecta cinc pàgines web falses creades per pirates russos

Microsoft detecta cinc pàgines web falses creades per pirates russos

Microsoft detecta cinc pàgines web falses creades per pirates russosEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Microsoft ha tancat fins a cinc llocs web falsos, inclosos alguns de pertanyents al Senat dels EUA i centres de pensament nord-americans, creats per un grup de pirates informàtics vinculats suposadament amb el Govern rus, ha informat aquest  dimarts la companyia de tecnologia. L’objectiu aparent d’aquestes pàgines web era piratejar els ordinadors d’aquelles persones que les visitessin erròniament.

Segons Microsoft, els esmentats llocs "online" van ser creats pel grup de hackers APT28, que ha estat públicament vinculat a una agència d’intel·ligència russa i va interferir activament en les eleccions presidencials de 2016, segons investigadors d’EUA..

La revelació de Microsoft arriba després de mesos de sospites i advertiments per part de funcionaris nord-americans per la possible ingerència russa en les eleccions legislatives que tindran lloc aquest novembre al país.

La Unitat de Delictes Digitals de Microsoft va assumir el paper principal en la recerca i desactivació dels llocs, i la companyia està prenent mesures per proporcionar una protecció de seguretat cibernètica més important en campanyes i equips electorals que utilitzen productes de la marca.

Entre les institucions afectades es troba l’Institut Hudson, un centre de pensament conservador amb seu a Washington que ha participat de forma activa en les investigacions sobre la ingerència a Rússia; i l'Institut Republicà Internacional (IRI), un grup sense finalitats de lucre que promou la democràcia a tot el món.

Les altres tres pàgines falses van ser dissenyades per aparèixer com si estiguessin afiliades al Senat, i el cinquè lloc web no tenia contingut polític, però va falsificar els propis productes en línia de Microsoft.

tracking