SEGRE

Un decret modificarà la Llei de Memòria Històrica per exhumar Franco

Serà aprovat previsiblement aquest divendres pel Consell de Ministres

Detall de l'exterior del Valle de los Caídos.

Un decret modificarà la Llei de Memòria d'Histórica per exhumar FrancoEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Cultura i Esport, José Guirao, ha confirmat aquest dimarts que està previst que el Consell de Ministres aprovi divendres vinent un decret llei que modifiqui la Llei de memòria Històrica per activar el procés d’exhumació de les restes mortals de Francisco Franco. Així ho ha indicat avui el ministre de Cultura en declaracions a la cadena Ser, on ha explicat que un decret llei és la fórmula més adequada per reformar la Llei de Memòria Històrica, ja que així s’evitaria que qüestions judicials impedeixin d’emprendre "com més aviat millor" l’exhumació de les restes de Franco del Valle de los Caídos (Madrid).

Encara que la mesura fos aprovada pel Consell de Ministres de divendres, el decret llei hauria de ser validat pel Congrés, pel que cal esperar a l’inici del període de sessions, ha recordat Guirao, que confia que es pugui emprendre aquest procés el més aviat possible.

El passat 18 de juny, el Govern de Pedro Sánchez va garantir que es compliria amb la proposició no de Llei d’impuls de la Llei de Memòria Històrica, aprovada el maig de 2017, per procedir a l’exhumació de les restes del dictador de la seua tomba i que aquesta es duria a terme al juliol.

A mitjans d’aquell mes, el Govern socialista va admetre problemes amb la família de Franco per la decisió d’exhumar-lo i va mostrar els seus dubtes que fos possible aquell mateix mes, com tenia previst inicialment.

tracking