SEGRE

ITÀLIA ENSORRAMENT DEL PONT

Atlantia només preveu 500 milions en indemnitzacions

El nou president del Govern italià, Giuseppe Conte, ahir a la Cambra dels Diputats.

El nou president del Govern italià, Giuseppe Conte, ahir a la Cambra dels Diputats.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern italià va qualificar ahir de “molt modesta” la xifra de 500 milions d’euros del fons anunciat per Autostrade, filial d’Atlantia i concessionària de l’autopista A-10, per sufragar les “despeses immediates” de les víctimes de l’ensorrament del pont Morandi a Gènova del 14 d’agost passat.

També van informar que està treballant en les possibles sancions que podrien imposar-se a la companyia. El primer ministre d’Itàlia, Giuseppe Conte, va considerar que els guanys obtinguts per l’empresa són superiors a aquesta ajuda presentada.

Per això va animar a “quadruplicar-lo o quintuplicar-lo” i va afegir que aquesta quantitat només es pot acceptar com a “compensació parcial”. Sobre el futur de la carretera, el ministre va afegir que el Govern està avaluant “la millor manera de satisfer l’interès públic”.

Giuseppe Conte va afirmar que el Govern italià ja ha rebut ofertes per refer el pont

Aquest cap de setmana, l’administrador delegat per a Itàlia de la concessionària d’autopistes Autostrade, Giovanni Castellucci, va anunciar la creació de l’esmentat fons amb la intenció de sufragar i ajudar les víctimes del succés que es va cobrar la vida de 43 persones.

D’altra banda, les accions d’Atlantia, propietària del 88,06% d’Autostrade, repuntaven aquest dimarts un 3,72% a la Borsa de Milà, després de caure ahir un 4,68%, i acumular una depreciació de gairebé el 30% des de la caiguda del viaducte genovès.

tracking