SEGRE

POLÍTICA INTERNACIONAL

Dèficit de medicines, un risc del Brexit per als britànics

En cas que el ‘divorci’ amb la UE no es faci sense acord || Brussel·les i Londres negocien per assolir un tracte a la tardor

Imatge d’arxiu de Dominic Raab i Michel Barnier.

Imatge d’arxiu de Dominic Raab i Michel Barnier.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els proveïdors del Servei Nacional de Salut britànic (NHS) van advertir ahir si no hi ha acord sobre el Brexit, la sortida del Regne Unit de la Unió Europea (UE), podria generar-se una “escassetat de medicines i de dispositius mèdics”, cosa que afectaria tota la Sanitat britànica.

Això, a més, “dificultaria la detenció i el control de la propagació de malalties”, segons el director executiu de proveïdors, Chris Hopson. Per la seua part, una portaveu de l’NHS va dir a la BBC que el servei de salut està elaborant amb el Govern britànic diferents plans de contingència davant de possibles escenaris “post-Brexit”.

Aquesta notícia va arribar després que el Govern britànic anunciés la publicació, per demà, del primer d’una sèrie de documents oficials dissenyats per preparar “les empreses, els organismes públics i la gent” en el cas que no s’arribi a un acord per al Brexit.

La sortida del Regne Unit de la Unió Europea està fixada per al proxim 29 de març del 2019

D’altra banda, el negociador en cap de la Unió Europea per a la sortida del Regne Unit del bloc comunitari, Michel Barnier, i el seu homòleg britànic, Dominic Raab, es van reunir ahir a Brussel·les per provar d’elaborar un pla d’acció amb què gestionar i polir totes les possibles arestes de la sortida del Regne Unit de la UE.

Els dos van xarrar i van decidir que els dos equips “negociïn de manera continuada” en les pròximes setmanes a fi d’assolir un acord sobre els termes del Brexit a la tardor, la qual cosa permetrà el compliment de la sortida en la data fixada, el 29 de març del 2019.

“Les negociacions entren ara en la fase final”, va assegurar Barnier, i va comentar, a més, que “ens reunirem regularment per fer balanç i avançar”. Per la seua part, el Govern britànic pretén transformar el Regne Unit en una “superpotència exportadora” després del Brexit, a través de l’increment de les vendes a l’exterior del 30 al 35% del PIB, segons el titular de Comerç Internacional, Liam Fox.

“El Regne Unit té potencial per ser la superpotència exportadora del segle XXI”, va afirmar.

tracking