SEGRE

El PP no donarà suport al decret per exhumar Franco i es planteja recórre'l

Considera que "no té carácter d'urgència"

El secretari general del PP, Teodoro García Egea.

El PP no donarà suport al decret per exhumar Franco i es planteja recórre'lEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha assegurat aquest dimecres que el seu partit "no pot votar a favor" al Congrés del decret llei que té previst aprovar el Govern aquest divendres en el Consell de Ministres per exhumar Franco i fins i tot es planteja recórre'l davant del Constitucional. En una entrevista a RNE, García Egea ha considerat que no es justifica l’utilitzar la fórmula del decret llei, que es reserva per a assumptes urgents, per a una qüestió de fa 40 anys i el PP "donarà la cara i recorrera" tot aquest tipus de mecanismes que "no tinguin caràcter d’urgència".

Per a García Egea el que succeeix amb aquesta exhumació del Valle dels Caídos és que "Sánchez intentarà ressuscitar Franco perquè no té futur" i, d’aquesta manera, intenta fer una "cortina de fum" per no parlar de la seua debilitat al Govern, amb només 84 diputats al Congrés. "No anem a col·laborar en aquest intent de retorçar la voluntat majoritària dels espanyols per evitar que es produeixin votacions importants al Parlament" a través d’aquest decret, ha advertit, perquè el PP "no està d’acord en ressuscitar el passat per evitar parlar de futur".

I preguntat sobre si no tem que aquesta oposició a la fórmula elegida per a l’exhumació s’interpreti com un suport del partit a la dictadura, García Egea ha conclòs que "qui pensi això ni coneix al PP ni a la gent que forma part d’ell".

tracking