SEGRE

TERRORISME

El sindicat que defensa la mossa de Cornellà demana de condecorar-la: "És una heroïna"

USPAC considera que l’agent va tenir una actuació "de llibre, molt meritòria" que "va salvar vides"

El sindicat que defensa la mossa de Cornellà demana de condecorar-la:

El sindicat que defensa la mossa de Cornellà demana de condecorar-la: "És una heroïna"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat USPAC, que exerceix la defensa de l’agent dels Mossos imputada per abatre l’home que va assaltar dilluns passat la comissaria de Cornellà (Barcelona), ha demanat aquest dimecres que se la condecori, perquè és una "heroïna" que va tenir una actuació "de llibre, molt meritòria" que "va salvar vides".

En roda de premsa, el president de l’USPAC, David Lijarcio, ha destacat que l’actuació de la mossa que dilluns passat va abatre l’assaltant va ser "molt meritòria", ja que a tota hora va actuar per salvar la vida i la dels seus companys de comissaria, molts dels quals estaven als vestidors, sense arma, abans d’iniciar el seu torn.

Davant de l’amenaça que suposava l’atacant, armat amb un ganivet i que va invocar Al·là en abalançar-se contra la policia, l’agent, amb catorze anys d’experiència al cos, no es va tancar en un despatx per protegir-se, com podria haver fet, sinó que va demanar l’ajuda del sergent per impedir entre ambdós que l’assaltant accedís a l’interior de les dependències policials i ataqués els seus companys, desarmats al vestidor.

Segons el president de l’USPAC, la mossa, que actualment està de baixa, no només va pensar en salvar la seua vida, sinó la dels seus companys, durant un incident que no va durar més de 15 segons, en qui es va interposar entre l’agressor i els altres agents.

"Esperem que el departament d’Interior es comporti i la reconegui com cal", ha indicat Lijarcio, que ha destacat que aquesta mossa, igual com el sergent que va sortir en la seua ajuda, són uns "herois" i "com a herois cal reconèixer-los" i condecorar-los.

El dirigent sindical ha ressaltat, a més, que l’actuació de la mossa és encara més "meritòria" si es té en compte que dilluns portava treballant dotze dels últims quinze dies, que en els últims set havia fet el torn de nit -els últims dos en jornades de dotze hores-, i que li faltaven cinc minuts per acabar el servei. "Estava en situació de cansament físic i el va resoldre perfectament", ha remarcat.

tracking