SEGRE

ECONOMIA FISCALITAT

Les comunitats ratifiquen la rebaixa del dèficit públic

Després de ser rebutjat al juliol al Congrés || El PSOE insta Podem que avali el sostre de despesa de Pedro Sánchez

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero.

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) va aprovar ahir els mateixos objectius d’estabilitat per a les autonomies per al pròxim trienni que ja va avalar a mitjans del mes de juliol i amb l’única novetat del País Valencià, que va passar de l’abstenció al vot favorable.

De fet, el País Valencià va votar a favor a canvi de mesures que suposaran 850 milions d’euros addicionals per a la regió valenciana. La votació del camí d’estabilitat proposada pel Govern per alleujar el dèficit autonòmic (2019-2021), que va ser rebutjada pel Congrés el 27 de juliol, va tornar a comptar amb l’oposició de les cinc comunitats governades pel Partit Popular i les Canàries mentre que hi van votar a favor les set comunitats socialistes i Cantàbria.

Els objectius d’estabilitat i deute públic aprovats passaran al Consell de Ministres, on seran ratificats demà.

València ha votat a favor a canvi de mesures que suposaran 850 milions d’euros per a la regió

Catalunya va refusar participar en el Consell i va excusar la seua presència amb una carta enviada pel vicepresident i conseller d’Economia, Pere Aragonès, on argumentava que les relacions econòmiques entre la Generalitat i Estat s’han de dirimir de manera bilateral.

D’altra banda, la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, s’havia de reunir amb representants del grup confederal d’Units Podem per negociar el seu suport al Congrés en el camí de reducció de dèficit i de deute per als propers tres anys.

El ministeri va assegurar que estudiarà les propostes de Podem. El secretari d’Organització de Podem, Pablo Echenique, va afirmar a la nit que van acordar la modificació de la Llei d’Estabilitat Pressupostària per evitar que el Senat veti l’aprovació del camí de consolidació fiscal proposat per l’Executiu.

La portaveu del PSOE al Congrés, Adriana Lastra, havia indicat que “ni els militants, ni les bases, ni els ajuntaments” governats per Podem “entendrien” que el grup parlamentari s’abstingués o votés en contra del sostre de despesa proposat pel Govern de Pedro Sánchez.

tracking