SEGRE

POLíTICA

Torra: "No anirem a defensar-nos, acusarem l’Estat d’aquesta farsa"

Torra:

Torra: "No anirem a defensar-nos, acusarem l'Estat d'aquesta farsa"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha advertit aquest dijous que l’independentisme no ha "de defensar-se de res", sinó que ha d’"acusar l’Estat espanyol", en la "farsa i causa injusta" contra els polítics sobiranistes empresonats.

Torra ha clausurat avui la 50 edició de la Universitat Catalana d’Estiu a Prada de Conflent (França), en una intervenció centrada sobretot a homenatjar la figura del lingüista català Pompeu Fabra, que va morir precisament en aquesta localitat francesa, però que també li ha servit per abordar l’escenari polític actual.

Després de la polèmica generada per les paraules amb les que fa uns dies va instar a "atacar" l’Estat espanyol, Torra ha insistit en aquest missatge, encara que sense utilitzar aquest verb.

El president ha recordat als "presos polítics i exiliats" i ha lamentat que "no vivim en una situació normal, sinó un moment d’excepcionalitat política absoluta": "No hem d’anar a defensar-nos de res, hem d’anar a acusar a l’Estat espanyol d’aquesta farsa i causa injusta. Que sàpiguen que no anirem a defensar-nos de res, vam fer el que havíem de fer (...), democràticament i pacíficament", ha afegit.

Torra ha reivindicat la jornada de l’1-O i la declaració d’independència del 27 d’octubre, proclamada il·legal. "El treball és fer real aquesta república i no ens desviarem ni un mil·límetre en aquest compromís. L’esperança és el que ha de moure el poble, que aquesta vegada ho aconseguirem, perquè som en el costat correcte de la història i, sí, guanyarem. Guanyarem", ha sentenciat.

tracking