SEGRE

EUA ESCÀNDOL

Trump assumeix haver pagat per silenciar dos amants

Nega que aquests diners sortissin de la campanya electoral || El president, acusat pel seu exadvocat Michael Cohen

El president nord-americà, Donald Trump.

El president nord-americà, Donald Trump.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels EUA, Donald Trump, va insistir la passada matinada, en declaracions a la cadena televisiva Fox, que els diners aportats per silenciar les dos dones per les seues suposades relacions amb ell procedien de la seua fortuna i no de la seua campanya electoral. Aquestes declaracions sorgeixen arran de les acusacions efectuades per l’exadvocat del magnat, Michael Cohen, en les quals l’acusava d’haver utilitzat diners de la campanya electoral per comprar el silenci de dos de les seues amants.

L’exadvocat de Trump va indicar que va pagar a les dones per influir en el resultat de les eleccions

Tot plegat després que l’exadvocat es declarés culpable d’haver violat normes sobre finançament de campanyes electorals i reconeixent haver gestionat abans dels comicis dos pagaments, de 150.000 i 130.000 dòlars, a dos dones que asseguraven haver mantingut relacions amb ell, llavors candidat republicà a la Presidència.

El lletrat va assegurar, a més, que va actuar “sota direcció del candidat” i “amb l’objectiu principal d’influir en les eleccions”, implicant així explícitament Trump en aquests possibles delictes.

Cohen va admetre també ser culpable de vuit càrrecs, que inclouen evasió fiscal i frau bancari, i que podrien enviar-lo a presó durant anys. És per això que el lletrat finalment va optar per acceptar un acord amb els fiscals i declarar-se culpable, a fi d’evitar un judici i buscar una pena més reduïda.

L’esmentat pacte amb la Fiscalia no inclou, a priori, un compromís de cooperació per part de Cohen en indagacions contra el president Trump, però l’acord tampoc no ho impedeix i el lletrat estaria “més que feliç” d’explicar tot el que sap sobre Trump.

Malgrat tot, no s’han produït encara peticions immediates d’iniciar un procés de destitució contra el president Trump i els congressistes republicans no s’han afegit al cor de crítiques abocades des de les files del partit demòcrata.

És més, els sondejos realitzats per Ipsos i Reuters mostren que l’índex d’aprovació de la gestió al capdavant del país del multimilionari es manté constant entorn del 40 per cent.

tracking