SEGRE

El Govern exhumarà Franco per decret llei sense perdre "ni un sol instant"

L'Executiu decidirà on s'enterra al dictador si no hi ha acord amb la família

Vista del Valle de los Caídos.

El Govern exhumarà Franco per decret llei sense perdre "ni un sol instant"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, ha informat aquest divendres de l’aprovació del decret llei per modificar dos punts de la Llei de Memòria històrica per exhumar les restes de Franco del Valle de los Caídos perquè "no es pot perdre ni un sol instant" per a aquesta tasca.

En la roda de premsa després del Consell de Ministres que ha aprovat el decret llei per realitzar l’exhumació del dictador Francisco Franco del Valle de los Caídos, Calvo ha explicat que el decret afegeix un paràgraf a l’article 16 de la llei que indica el "caràcter urgent" de fer aquesta exhumació i indica al Govern "el procediment per fer-ho".

eL GOVERN DECIDIRÀ ON S'ENTERRA FRANCO SI NO HI HA ACORD AMB LA FAMÍLIA

El Govern decidirà on s'enterren les restes del dictador Francisco Franco, "assegurant una digna sepultura", si la família no manifesta la seva voluntat sobre la seva destinació final "en temps i forma". Així ho assegura el decret llei que ha aprovat avui l'Executiu, al contingut del qual ha tingut accés Efe.

La vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, ha explicat que la família Franco "podrà ser escoltada" i disposarà de quinze dies, a partir del 31 d'agost, per decidir a quin lloc volen que siguin traslladades les restes.

tracking